UVS C2

16-4-2016 Stug Kickers’69 verspert UVS C2 de weg naar kampioenschap

Om uitzicht te blijven behouden op het kampioenschap, moest de uitwedstrijd tegen Kickers’69 tenminste door UVS C2 gewonnen worden en het liefst met zo’n hoog mogelijk score. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Van de zeven thuiswedstrijden die Kickers’69 speelden, wonnen ze er vijf, waarvan ook met 2-0 van koploper DoCoS. Alleen Warmunda (gelijk) en DOSR (winst) wisten punten uit Leimuiden weg te halen. Dus UVS wist wat het te doen stond. Daar kwam nog bij dat maar liefst 4 spelers eerst de C1 moesten versterken en dat Mohamed wegens familieomstandigheden afwezig was. Kortom, werk aan de winkel.

Line up 16-4Aangezien Kickers’69 in een 4-4-2 formatie speelt, had Marco voor een 3-4-3 opstelling gekozen met als startende spelers: Gijs op doel; verdediging: Yannick, Samantha en Benjamin; middenveld: Sjors, Tim, Fabian en Benk: aanval: Björn, Daan en Luca. Van de thuiswedstrijd wisten we dat het Leimuidense aanvalsduo regelmatig van positie wisselt, maar dat het gevaar hoofdzakelijk van hun aanvoerder moest komen. Aan de 3 mans verdediging dus de taak alert te blijven en de middenvelders de verdediging wanneer nodig bij te staan, maar voornamelijk druk naar voren te geven en vroegtijdig te storen bij balverlies.

De thuiswedstrijd tegen het stugge Kickers’69 was een draak van een wedstrijd die we pas in de tweede helft besliste. Nu moesten we dat de eerste helft al doen, omdat Samantha uit tactische overweging koos om de eerste helft met de wind in de rug te spelen. Maar de wind in de rug leverde nauwelijks voordeel, want de dieptepasses op onze vleugelspelers waaiden veelal over de achterlijn of in de handen van de Kickers keeper. We moesten meer voor de opbouw gaan. Dat lukte redelijk tot aan het strafschopgebied, maar daar bleef de beslissende pass uit of was onzuiver. Keer op keer kon de sterke en goed georganiseerde Leimuidense verdediging wegwerken en lag de linker Kickers-spits op de loer om te counteren. Benjamin, Samantha en Yannick hadden hun zaakjes echter goed op orde, dus veel meer dan af en toe een afstandsschot vanaf de zijlijn konden de Kickers niet produceren.

Kickers'69 C1-UVS C2 16-4-2016 (1)Maar ook kansen voor UVS bleven uit en schoten van Sjors en Daan van randje 16 meter waren niet scherp genoeg om de keeper te verschalken. De eerste helft liep ten einde en in de kleedkamer moesten we ons klaarmaken voor nog eens 35 pittige minuten. Met de wind tegen, een keeperswissel i.v.m. schouderblessure van Gijs en Tycho in de spits voor Daan, die daardoor naar rechtsbuiten voor Luca verhuisde, startten we de tweede helft. Van een grote overwinning was al geen sprake meer en we waren eigenlijk al blij als we als winnaar van het veld zouden stappen, want het was echt zo’n “die scoort, die wint” wedstrijd.

Ondanks dat het voetbal van UVS verzorgder was dan de eerste helft bleven grote kansen nog steeds uit. Daarentegen had Kickers met een dieptepass op hun ‘andere’ aanvaller, wel dé mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dwars door het midden counterde hij zich een weg richting UVS’ doel. Ian kwam uitlopen, verkleinde zijn doel en blokte met een fantastische reactie het geplaatste schot. Pffff, dat was een hele knappe redding en ook een hele belangrijke.

In een ultieme poging de stand in het voordeel van UVS te keren bracht Marco kort daarop Boy en Meliksah voor Björn en Benk en later ook Xander voor Samantha. Dit leverde een aantal mogelijkheden op, waarbij eerst Tim en later Boy de bal vanaf de achterlijn teruglegde, maar er was geen meedogenloos UVS-been of -hoofd om de spreekwoordelijke trekker over te halen.

Er werd door beide partijen gestreden op het scherpst van de snede. UVS moest winnen om het lot van het kampioenschap in eigen hand te houden en Kickers’69 voelde dat er deze dag wat te halen viel tegen UVS. De strijKickers'69 C1-UVS C2 16-4-2016 (2)d ging gepaard met het nodige duw en trekwerk, maar de scheidsrechter liet het spel niet ontsporen en was de 22 spelers continu de baas. Dat kwam UVS in de slotfase overigens wel op een terechte tijdstraf te staan, zodat wij de laatste 10 minuten met een ondertal moesten uitspelen. En het werden tien spannende minuten.

Vlak voor tijd leek Kickers er alsnog met de overwinning vandoor te gaan, want de bal uit een afstandsschot dreigde over Ian heen de goal in te gaan. Maar de bal ging niet “geheel en al” over de doellijn, althans zo oordeelde de assistent scheidsrechter. De scheidsrechter, die op dat moment nog in de middencirkel stond nam het besluit van de assistent over en wilde van geen doelpunt weten. Hier waren de Kickers het natuurlijk niet mee eens en slingerden de assistent scheidsrechter in figuurlijke zin van alles en nog wat naar het hoofd, maar deze bleef stoïcijns en daarmee bleef de de strijd tot aan het eind doelpuntloos onbeslist.

Het is spijtig voor UVS en daarmee ook voor onze kampioenskansen, maar deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Kickers’69 thuis bleek ook voor UVS een te lastig te nemen horde, die alleen DOSR foutloos heeft weten te nemen. Zijn we nu dan helemaal kansloos? Nee, dat nog niet. Er is nog een narrow escape, maar dan moet het kwartje wel telkens de goede kant opvallen: DoCoS moet haar kampioenswedstrijd tegen Warmunda verliezen. Is niet geheel ondenkbaar want uit speelde DoCoS 2-2 gelijk. Ook DOSR moeten punten morsen tegen Quick Boys of ROAC. En wij weten als geen ander dat Quick Boys thuis best voor een verrassing kan zorgen.

Als én DoCoS en DOSR punten verliezen en UVS C2 wint haar beide wedstrijden tegen hekkensluiter ROAC, dan pakken wij alsnog de titel. Tsja, we hebben het weliswaar niet meer in eigen hand, maar een oude voetbalwet luidt: “Je hebt pas verloren als je tegenstander heeft gewonnen”.

Daar houden we ons maar aan vast en u van op de hoogte!

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Anton Douwes

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken