UVS C2

19-3-2016 UVS C2 – ASC C1: “Dat was niet best”

De woorden van coach Marco na afloop van de wedstrijd UVS C2-ASC C1 waren veelzeggend: “Dat was niet best” en daarmee uitte hij op een nette manier zijn teleurstelling over het vertoonde spel van zijn pupillen en de 1-3 nederlaag die dat tot gevolg had. Natuurlijk is het zo dat je zoveel speelruimte krijgt als dat de tegenstander toestaat. Daarmee kunnen we ASC de credits geven, maar ook het “werkvoetbal” van ASC was niet groots, maar in ieder geval groot genoeg om de punten mee naar Oegstgeest te nemen

UVS C2-ASC C1 19-3-2016 (1)Het spel van ASC kon geen verrassing zijn voor UVS, want in de bekercompetitie bleek ASC ook al een maatje te groot (klik hier voor het verslag). Toen was UVS C2 de eerste 20 minuten ASC nog de baas en hadden we de eerste helft de wedstrijd in ons voordeel kunnen beslissen; nu was het ASC die vanaf de eerste minuut druk zette en UVS terugdrong op eigen helft. Leverde die druk de eerste 6 minuten nog niet echt gevaar op, was het in de zevende minuut wel raak voor ASC. Ze kwamen dwars door het midden ons strafschopgebied binnen en passeerden met een geplaatst schot de uitkomende Gijs (0-1).

UVS C2-ASC C1 19-3-2016 (2)Soms levert zo’n vroege achterstand op dat een team zich herpakt waardoor het spel verbeterd, maar UVS herpakte zich wel, maar het spel verbeterde nauwelijks. De goed bedoelde lange ballen vanuit achteren kwamen niet aan en waren keer op keer een gemakkelijke prooi voor de grote, sterke ASC-ers. Totdat tegen het einde van de eerste helft er wel een aantal combinaties lukte en plotseling Mo dwars door het midden gevaarlijk kon worden. Door twee achtervolgende ASC-ers en de uitkomende keeper werd Mo in de tang genomen en floot de scheidsrechter terecht voor een strafschop. De mijns inziens toch al verre van onpartijdige Assistent SCheisrechter vervloekte deze beslissing, terwijl Samantha beheerst de gelijkmaker binnenschoot (1-1).

Kort daarop kwam ASC toch weer op voorsprong, nadat de bal vanuit een vrije trap hoog voor het UVS doel werd gebracht. De lange Oegstgeestenaren torenden hoog boven UVS uit en konden de bal ongehinderd over keeper Gijs het doel in koppen. Zo ging ASC met een voorsprong de rust in en kon UVS zich opmaken voor een stevige inhaalrace.

De tweede helft gaf jammer genoeg geen ander spelbeeld. Weer veel lange ballen over het middenveld heen richting aanval, waarvan het merendeel zo in de voeten van de ASC verdediging viel. Slechts af en toe werd er gevoetbald en dan leverde dat direct mogelijkheden op. Zo ook toen Daan na wat uitdagende schijnbewegingen aan de rechterkant zijn tegenstander passeerde, het strafschopgebied binnen liep en daar onreglementair werd getackeld. De scheidsrechter zag van (te) grote afstand weliswaar de overtreding, maar kon niet zien dat de overtreding wel degelijk binnen de 16 meter had plaatsgevonden en gaf een directe vrije trap net buiten de 16. Daar werd ons een 100% penalty ontnomen en daarmee de kans om weer op gelijke hoogte te komen, want de plek waar de vrije trap moest worden genomen was verre van gevaarlijk.

UVS C2-ASC C1 19-3-2016 (3)Toen 10 minuten later ASC de 1-3 liet aanteken, was de wedstrijd gespeeld. Björn mocht nog wel een vrije trap nemen na de zoveelste overtreding op Daan, maar ook nu werd de bal door ASC weggekopt en miste de rebound van Tycho of Xander (?) het doel op enkele centimeters.

Meer mogelijkheden kreeg UVS niet en zo moesten we na 70 minuten constateren dat ASC nog steeds een maatje te groot is. En dat is moeilijk te verkroppen, want ik weet dat UVS voetballend elke tegenstander de baas kan. Maar daar zeg ik wat: “voetballend” en da’s precies wat ik deze wedstrijd gemist heb.

Wedstrijdverslag en fotografie: Fons Cornelissen

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken