UVS C2

Single Blog Title

This is a single blog caption

2-5-2016 UVS C2 herstelt verdedigingsmuur

Het was de allerlaatste wedstrijd van deze competitie: UVS C2-ROAC C1. Een wedstrijd, die er niet meer toe deed, want UVS stond stevig op de derde plaats en kon bij winst DOSR slechts tot op 2 punten naderen. ROAC stond zevende en kon geen plekje meer stijgen en alleen bij verlies met 7 of meer doelpunten verschil zouden zij vanwege doelsaldo stuivertje wisselen met Valken’68, maar desondanks veilig zijn. Dus leek het een wedstrijd “om keizers baard”, zoals dat heet, maar dat lag toch wel anders voor UVS.

Opstelling UVS (ROAC thuis)Als laatste strohalm om het kampioenschap, werd vorige week nog tegen ditzelfde ROAC, toen zelfs hekkensluiter, een zeer teleurstellende 5-1 nederlaag geleden. Als we het verslag van deze wedstrijd mogen geloven, dan waren we weliswaar delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar was UVS verdedigend zichzelf niet en liet zich keer op keer onnodig verrassen. Deze grootste nederlaag van de competitie moest worden rechtgezet, dus werd er afgelopen week extra getraind om ROAC en de keizers baard te knippen en te scheren.

UVS C2 trad, op Meliksah en Ian na, weer met een volledige bezetting aan en startte met de vertrouwde 4-3-3 opstelling met dit keer als basisspelers: Gijs op doel; verdediging: Yannick, Samantha, Xander en Benjamin; Middenveld: Tim, Fabian en Luca en tenslotte de aanval bestaande uit Björn, Mohamed en Daan. Daan speelde deze wedstrijd op zijn 14e verjaardag en was er extra op gebrand zichzelf en zijn team te trakteren.

ROAC, dat in de beginfase van de wedstrijd op mij geen verkeerde indruk maakte, zorgde voor het eerste gevaar met een afstandsschot, waarbij de bal maar rakelings over de de kruising zeilde. Ook enkele minuten later moest keeper Gijs ver in zijn strafschopgebied handelend optreden om een openingstreffer van ROAC te voorkomen. Kort daarop volgde een eerste mogelijkheid voor UVS, nadat de bal op rechts door Daan vanaf de achterlijn werd voorgegeven en Mohamed rakelings naast kopte.

UVS C2-ROAC C1 2-5-2016 (1)Het weer begon druilerig te worden en de wedstrijd dreigde even naar datzelfde niveau te zakken, maar een goede loopactie van Benjamin op rechts vanuit een een-tweetje met Daan, zorgde voor een opleving en een kopkans voor Björn. De bal leek onder de deklat het doel in te vliegen, maar de ROAC keeper reageerde alert en tikte over. UVS begon langzamerhand beter te voetballen en gaf meer druk op ROAC. Een mooie aanval begon met een pass van Samantha op Björn op links, die teruglegde op Mohamed, die op zijn beurt direct doorpasste op de vrij inkomende Daan. Daan werd even uit balans gebracht door een ROAC been, maar bleef overeind en kon desondanks aanleggen. Het schot eindigde in de armen van de keeper, waardoor we de eerste helft doelpuntloos afsloten en da’s ten opzichte van de uitwedstrijd qua aantal tegendoelpunten al een verbetering.

Tijdens de rust wat omzettingen om de aanval nog meer impuls te geven, zoals Benk voor Benjamin en Sjors voor Samantha. De tweede helft was net enkele minuten op gang toen de bal vanuit een ingooi van Yannick op links goed door Björn op de borstkas werd gecontroleerd en vervolgens werd meegenomen langs de rand van de 16 meter naar de rechterkant van het veld. Daar stak Daan op het juiste moment naar binnen en pikte de steekpass op en schoof de bal behendig langs de keeper de lange hoek in. “Lang zal die leven, lang zal die leven, lang zal die leven in de gloria”. 1-0 en een mooi verjaardagscadeau voor Daan.

Nu doordrukken was het motto en dat pakte Yannick bijna letterlijk op door met de bal aan de voet van eigen helft tot in ROAC’s strafschopgebied op te rukken en voorts een hard schot te lossen. Uit de corner die daaruit voortkwam kon de inlopende Sjors bij de eerste paal gevaarlijk inkoppen, maar ook deze inzet werd door de doelman op fantastische manier geweerd. In de 42e minuut werd Tycho ingewisseld voor Mohamed en de daarop volgende minuut was het wederom Sjors die vanuit een corner kon inkoppen, maar zag deze keer de bal rakelings over gaan.

UVS C2-ROAC C1 2-5-2016 (2)Op het kwartier verdubbelde UVS de voorsprong, nadat Daan op links de achterlijn pakte en de bal teruglegde op Tycho. Het schot van Tycho dreigde voorlangs te gaan, maar kwam daardoor voor de voeten van Björn, die volledig vrijstond en de bal simpel kon binnentikken (2-0). Enkele minuten later lag de derde er bijna in, nadat Tycho zich met een mooie beweging vrijspeelde en een hard geplaatst schot richting ROAC doel loste. De keeper was al verslagen, want de bal vloog nipt over zijn vingertoppen, maar onderkant lat gaf hem redding. De volgende minuut beproefde Tycho andermaal zijn geluk, maar deze poging belandde in de armen van de keeper. Kortom, kansen te over, maar het bleef vooralsnog 2-0.

De UVS aanvallen volgden elkaar nu in hoog tempo op en zo zagen we bij vlagen weer het “oude” niveau van deze spelersgroep terugkeren en kreeg de wedstrijd ondanks het grauwe weer toch nog kleur. Een mooie combinatie dwars door het midden eindigde bij Fabian, die zijn 1 op 1 kans met de keeper in laatstgenoemde armen zag verdwijnen. Ook een poging van Björn, nadat hij de bal van Luca op rechts had ontvangen, werd door de keeper verijdeld.

Even was ROAC weer gevaarlijk en leek de aansluitingstreffer vanuit een corner aanstaande, maar aangezien een duwfout aan de kopbal voorafging, werd het doelpunt terecht afgekeurd. Zo bleef de stand tot aan het laatste fluitsignaal van de prima leidende Aad Neuteboom 2-0 en had UVS zich de gênante 1-5 nederlaag uitstekend gerevancheerd. Zoals aan het begin van dit verslag gemeld, stond er voor wat betreft de eindklassering niets meer voor UVS op het spel, maar het is toch altijd prettig met een zege te eindigen en daarmee een openstaande rekening te vereffenen; de “0” te houden en te weten dat vijf tegendoelpunten een eenmalige vergissing was.

Schermafbeelding 2016-05-04 om 23.47.49

Als we naar bovenstaand schema kijken, waarin de teams uit de tweede klasse van boven naar beneden op volgorde van eindklassering staan, met daarachter de uitslag van de thuis en uitwedstrijd tegen UVS C2, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat UVS het kampioenschap heeft verloren in de wedstrijden tegen de lager geplaatste teams.

  • Tegen de kampioen, DoCoS C1 wonnen we uit “kansloos” van DoCoS en de wind (0-1) en thuis door strijd en goed voetbal (2-1).
  • Ook van de nummer twee, DOSR C1 pakten we de volle winst (beide wedstrijden wonnen we met 1-0). Met geduld, discipline, vereende krachten en 100% inzet werd DOSR tweemaal succesvol bestreden.
  • Warmunda C1 speelde erg wisselvallig en sleepte bij ons thuis een gelijkspel (2-2) uit het vuur, terwijl we in Warmond onze grootste zege (0-6) van deze competitie boekten. Als we onze voeten eenmaal lieten spreken ….
  • Van ASC C1 hebben we eerlijk gezegd twee keer terecht verloren, waarbij we thuis niet best speelden (1-3) en we uit de 1e helft hebben gestreden als leeuwen en zelfs de betere ploeg waren, maar de 2e helft alsnog “koppie onder” gingen en een gevoelige nederlaag leden (3-1).
  • Tegen Kickers’69 C1 speelden we thuis een draak van een wedstrijd, maar wonnen we terecht (2-0). Uit maakte Kickers’69 meer aanspraak op de overwinning, maar pakten we alsnog een punt in het doelpuntloze duel (0-0).
  • ROAC C1 uit was zeer teleurstellend en daar hebben we echt 3 punten gemorst (1-5); thuis heeft u zojuist gelezen (2-0).
  • Valken’68 C1 speelden we beide wedstrijden op ons niveau en wonnen we twee keer afgetekend: thuis met 4-1 en uit met 0-4.
  • WVC C1 wist ons thuis met bikkelhard spel op een gelijkspel te houden en lieten uit de punten in de polder (2-0). Later in de competitie bleef van dit team niets meer over en liepen onze concurrenten er met het grootste gemak overheen.
  • De grootste ontgoocheling deze competitie was de uitwedstrijd tegen Quick Boys C2. De eerste helft van de uitwedstrijd speelden we de Katwijkers volledig van de mat, maar vergaten dit uit te drukken in doelpunten. Daar heeft Quick Boys ten volste van geprofiteerd en stuurde ons uiteindelijk met een 3-2 nederlaag terug naar Leiden. Op onze 5-0 overwinning thuis was niets af te dingen, want ook hier waren we heer en meester en lieten dat nu wel met doelpunten zien.

Kortom, de 6 gemorste punten uit bij ROAC en Quick Boys kostten ons het kampioenschap. Da’s jammer, maar ondertussen weten we dat dat ook de besten kan overkomen.

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Fons Cornelissen

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken