UVS C2

23-4-2016 UVS C2 eindigt teleurstellend

Vandaag is de laatste en minimale kans om een gooi te doen naar het kampioenschap in deze competitie. Zoals eerder geschreven moet DoCoS thuis de kampioenswedstrijd tegen Warmunda verliezen en moet DOSR a.s. maandag ook verliezen tegen ROAC. UVS C2 heeft vandaag maar één doel: Tegen ROAC vol voor de winst gaan met Ian op doel; Yannick, Samantha, Xander, Benk in de verdediging; middenveld met Fabian, Sjors en Tycho en voorin met Daan, Boy en Björn.

Opstelling UVS (ROAC uit)De wedstrijd laat in de beginfase zien dat UVS de wedstrijd wil domineren. Een aantal keer wordt Boy op links op aangeven van Björn weggestuurd en komen er ook een aantal kansen voor het doel van ROAC. UVS houdt de druk op ROAC, dat hier de grootste moeite mee heeft en komt er dan ook niet uit met hun spel. Door ’t midden, links en rechts: het ziet er verzorgd uit in deze fase van de wedstrijd. Dat wordt in de 13e minuut beloond met een doelpunt van Boy, die na een inworp wordt weggestuurd door Björn en raak kan schieten (0-1). Dat gaat goed!

ROAC komt er niet aan de wedstrijd in hun voordeel te keren. We schrijven de 19e minuut wanneer de vers ingekomen ROAC speler zijn eerste balcontact heeft en die hard langs Ian schiet. Zo uit het niets (1-1). Dit was misschien de 1e echte aanval van ROAC. Het spelbeeld ziet er uit dat UVS moeite heeft de bal in de ploeg te houden, dat de duels wat fysieker worden en dat er door UVS wat kansjes gecreëerd worden. Er volgt nog een aantal kansen in de 1e helft na goede aanvallen over veel schijven.

ROAC laat zich meer en meer zien en komt een aantal keer gemakkelijk door de UVS verdediging heen. Dat resulteert in doelpunt na een hoekschop die op aangeven van grens Fred terecht wordt toegekend. UVS laat zich hier de kaas van het brood eten (2-1). Het fysieke wordt Sjors te veel in een van de duels en valt geblesseerd uit. Luca is zijn vervanger. ROAC loopt vrij gemakkelijk te voetballen en krijgt een aantal goede kansen. Wat is dit een vreemde pot en wat laat UVS zich van zijn niet goede kant zien.

De 2e helft probeert UVS zich te herstellen en gaat op jacht naar de 2-2. Dat levert een aantal beste mogelijkheden op maar 1 keer op de paal van Björn, Daan net over, Tycho 1 op 1 na aangeven van Boy, maar geen van de mogelijkheden wordt benut. Fabian wordt gewisseld voor Jan Kromhout uit de D1 en valt goed in. Ian moet ook nog een paar keer goed keeperswerk leveren om het verschil niet nog groter te laten worden.

UVS komt niet meer door de muur van ROAC heen en laat zich met de hoekschoppen onnodig verrassen en komt daardoor op 3-1 achterstand. Iets later leidt veel te gemakkelijk balverlies zelfs nog de 4-1 in en of dat nog niet genoeg is, brengt het simpel intikken na een hoekschop de stand op 5-1.

Het is gebeurd met deze wedstrijd en met het seizoen. We streden een aantal weken volop mee om het kampioenschap en nu sluiten we het seizoen zo teleurstellend af. Tijdens de wedstrijden tegen de ploegen die in de top 5 stonden, lieten we strijd en goed voetbal zien, wat leidden tot goede resultaten. Kijken we terug naar de wedstrijden tegen de ploegen onder de top 5, dan zagen we wedstrijden waarin we als team door het ijs zakten en da’s best pijnlijk als je weet hoeveel potentie er in deze ploeg zit. Is het de druk; de vorm van de dag; het fysieke van de 2e jaars C tegen onze 1e jaars? Waarom lukt het op die momenten dan gewoon niet. Hoe zit het in de koppies of schatten we ons team hoger in? In ieder geval is de afsluiting van het seizoen met nog 1 wedstrijd te gaan enigszins teleurstellend.

Desalniettemin tonen wij ons een sportief verliezer en feliciteren wij DoCoS C1 met het behaalde kampioenschap. Zij wonnen hun kampioenswedstrijd met 1-0 van Warmunda. En dan te bedenken dat wij de derby tegen DoCoS C1 twee keer winnend wisten af te sluiten.

UVS C2 feliciteert DoCoS C2 met het kampioenschap

Wedstrijdverslag: Anton Douwes