UVS C2

26-3-2016 UVS C2: Uitblinkende keeper en gretige spits beslissen duel tussen titelkandidaten

Na 2 nederlagen op rij voor de C2 van UVS stond het thuisduel tegen koploper DOSR op het programma. DOSR had op zijn beurt de afgelopen weken ook puntjes gemorst. Met de in de nek hijgende ploegen als DoCoS en ASC wisten beide ploegen dat een nederlaag de druk alleen maar zou opvoeren. De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor de deze week overleden Johan Cruijff en de verschrikkelijke aanslagen in Brussel.

UVS C2-DOSR C1 26-3-2016 (1)De eerste helft leek DOSR met name een nederlaag te willen voorkomen. Het liet het initiatief vooral aan UVS, dat vanaf de eerste minuut op jacht ging naar een overwinning. Met Ian, Xander, Samantha, Benjamin en Yannick als de vertrouwde verdediging; het middenveld met Fabian, Meliksah en Tim en de voorhoede bestaande uit Tycho, Boy en Björn leverden de eerste minuten al direct gevaar op. Björn snelde over links het strafschopgebied in, passeerde fraai een aantal roodgelen en legde de bal netjes terug op de inkomende Xander, die de mooie actie helaas niet wist te promoveren tot doelpunt. DOSR was gewaarschuwd.

UVS speelde de eerste helft tot tevredenheid van het publiek veel verzorgder voetbal dan een week eerder tegen ASC. Er werden combinaties gezocht en de bal bleef langer in bezit, waardoor er ook veel meer rust in het spel was. DOSR mikte de eerste helft meer op de counter en was daarmee soms toch nog gevaarlijk. De echte kansen waren echter voor UVS. Een mooie combinatie  tussen Tycho, Fabian en Meliksah deed de Leidse toeschouwer al juichen, maar tot ontzetting van velen ketste de inzet van Meliksah tegen het witte aluminium! Daartegenover stond een gevaarlijke kopbal van de lange spits van DOSR uit een corner. Ian gaf echter geen krimp en wist de prima naar beneden gekopte bal voor de lijn klemvast te stoppen.

UVS C2-DOSR C1 26-3-2016 (2)Even later weer een goede kans voor UVS. Boy draaide mooi weg van zijn tegenstander en bracht Fabian vrij voor de keeper in de 16. Fabian koos beheerst de lange hoek maar de keeper van Roelofarendsveen stond helaas in de weg. Met nog twee vrije trappen rond de zestien voor UVS, die helaas geen gevaar opleverden, konden beide ploegen de kleedkamer opzoeken. Hoewel de ploegen niet veel voor elkaar onderdeden, leek UVS toch het meest kans te maken op een overwinning.

Het begin van de 2e helft liet echter een totaal ander beeld zien. DOSR was duidelijk met andere intenties de kleedkamer uitgekomen. Direct vanaf de start kwam UVS onder flinke druk te staan. De sterke Roelofarendsveense spits zette druk op onze defensie en schudde twee verdedigers van zich af en kon hard afdrukken. Ian wist de bal echter op fantastische wijze met de voeten te keren! De 10 minuten die volgden, waren duidelijk voor DOSR. Diezelfde spits wist zich los te wurmen van onze defensie en toog richting doel. De uitblinkende Ian was echter scherp en wist zich al voor de bal te werpen voordat een schot volgde. Trainer Marco bracht twee verse krachten in het veld door Mohamed en Daan in de voorhoede te plaatsen. Dat bracht wat nieuwe energie.

Mohamed sleurde van links naar rechts en zette de defensie van DOSR aan het werk. Al vrij snel schoot hij venijnig op het doel, maar deze bal werd nog gepareerd door de keeper. Dat gaf UVS weer vertrouwen en de druk kwam weer meer op DOSR. Dat leek ook te resulteren in een doelpunt. Uit een ingooi speelde Björn zich mooi vrij en haalde vernietigend uit: Doelpunt! Dachten we…. De assistent scheidsrechter meende gezien te hebben dat de bal uit de ingooi was verlengd door een blauwwitter, waarmee Björn buitenspel werd gezet. De scheidsrechter nam het advies over en daarmee bleef het 0-0. Het getuigde van klasse, dat UVS zich door deze teleurstelling niet uit het veld liet slaan. Integendeel.

UVS C2-DOSR C1 26-3-2016 (3)Eerst goed opkomen over rechts van de inmiddels ingebrachte Benk en nog geen minuut later volgde het enige juiste antwoord. Op aangeven van de doorjagende Björn schoot Mohamed de bal verwoestend in de touwen (1-0)! Niet veel later werd Daan ook in stelling gebracht. Met nummer 14 op zijn rug zette hij aan om een eerbetoon te geven aan de legendarische nummer 14, helaas voor hem was de vlag van de assistent scheidsrechter al de lucht in gegaan.

De laatste minuten werd het toch nog spannend. DOSR gaf zich nog niet gewonnen en zette nog eens aan om de strijd gelijk te trekken. Vlak voor tijd nog een hoge bal vanaf links op het Leidse doel. De bal viel precies in de baan van de zon, waardoor Ian de bal even helemaal uit het zicht had. In een geweldige reflex wist hij de bal naar de andere kant van het doel te stompen. Daar stond een roodgele aanvaller klaar om de bal naar binnen te werken. Het schot volgde, maar Ian “vloog” van het rechter deel van het doel naar links en wist het harde schot ook nog eens te keren. Ongelooflijk! Het leek wel of er op dat moment twee keepers in het doel stonden. De roodgelen bleven vol ongeloof achter en wisten dat deze man vandaag niet te kloppen was.

Een vermakelijk en zeer sportief duel eindigde zo in krappe en zwaarbevochten overwinning voor UVS, dat daarmee met nog 5 wedstrijden te gaan nog volop meegaat in de strijd om de titel. Goed nieuws was ook dat Luca na zijn wekenlange blessureleed deze wedstrijd ook weer zijn eerste minuten kon pakken!

Nog 5 potjes alles uit de kast!

Wedstrijdverslag: Coen Dekker

Fotografie: Peter Langezaal en Fons Cornelissen

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken