UVS C2

Single Blog Title

This is a single blog caption

4-6-2016 UVS C2 Seizoen 2015-2016 “Een Prijsloos seizoen”

UVS C2 (1)

Tijdens de seizoensafsluiting in Restaurant Koetshuis De Burcht werd door Fons Cornelissen teruggeblikt op het afgelopen seizoen:

Fons: “Het UVS C2 seizoen 2015-2016 was een prijsloos seizoen. Misschien een wat negatief begin, maar we hoeven er ook niet omheen te draaien dat we dit seizoen nauwelijks in de prijzen zijn gevallen. We wonnen weliswaar met 9 punten uit 2 wedstrijden het wintertoernooi in Alkmaar, maar we ontvingen daar geen prijs, geen beker, geen medaille, zelfs geen vaantje. Iets wat we met dit team de afgelopen jaren niet gewend waren. Meestal wonnen we wel ergens een beker op een toernooi, werden we kampioen of promoveerden we in de na-competitie. Dit jaar was het op dat vlak wat mager.

Seizoen afsluiting (1)Maar “prijsloos” betekent ook “uitermate subliem” of “prachtig gewoon”. Deze betekenis past wat mij betreft zeker ook bij dit seizoen. Want laten we eerlijk zijn: plezier hebben met voetbal is toch het allerbelangrijkste en dat hebben we met z’n allen voldoende gehad. Ik heb afgelopen seizoen heel wat wedstrijden en trainingen gezien en zag week in week uit, training in training uit, wedstrijd in wedstrijd uit, dat het team veel plezier beleefde. “Lekker getraind Benjamin”, “Ja hoor pap”; “Lekker gespeeld Benjamin”, “Ja hoor pap”.

Ik weet dat ik andere dingen zie en de wedstrijden anders beleef dan sommige andere vaders en opa’s langs de lijn, maar dat onze jongens en meid veel plezier met elkaar aan het voetballen bij UVS beleefden, stond nooit ter discussie.

Het team kende een aantal wijzigingen t.o.v. UVS D1 van vorig jaar.

  • Meliksah keerde terug in zijn oude team
  • Tycho werd herenigd met zijn broer
  • David viel jammer genoeg af
  • Luca bracht versterking op het middenveld.
  • Jay raakten we al snel kwijt aan de C1 en
  • dat dreigde later ook met Boy te gebeuren.

We begonnen het seizoen met 17 spelers, zelfs met de luxe van 2 keepers, dat voor de keepers zelf natuurlijk helemaal geen luxe was. Maar op het laatste sportieve evenement van dit seizoen, het RKVV Wilhelmina C-jeugdtoernooi, bleek dat 17 spelers helemaal geen overbodige luxe was, want de blessurebank zat overvol en er kon nauwelijks nog een fit elftal op de been worden gebracht. Keeper Ian moest zelfs noodgedwongen, maar overigens geheel niet onverdienstelijk als middenvelder meevoetballen. Gelukkig zijn we ondanks alle pijntjes, scheurtjes, breukjes, ditjes en datjes er op deze seizoen afsluiting wel allemaal bij.

Dan lijkt het net of het altijd hoera stemming was bij UVS C2, maar dat is natuurlijk ook niet zo, want wij kwamen ook niet altijd lachend en juichend van het veld. Drie keer moesten we onze meerdere erkennen in ASC, alhoewel dat wel 3 keer op gras gebeurde en op gras boekten we sowieso niet al te beste resultaten.

Schermafbeelding 2016-04-10 om 11.42.57

Van de 7 wedstrijden op gras verloren we er 4. Weliswaar werd Quick Boys later op gras met 5-0 overklast, maar verspeelden we de week erop onze kampioenskansen door het gelijkspel op gras tegen Kickers. We waren overigens niet de enige die in Leimuiden punten morsten, want ook de uiteindelijke kampioen DoCoS liet 3 punten in Leimuiden achter.

Apart trouwens dat wij als 3e geëindigd zijn, maar wel 12 punten pakten tegen de nummers 1 en 2, DoCoS en DOSR. Van de nummers laatste en 1 na laatste, WVC en Quick Boys verloren we maar liefst 8 van de 12 punten. Johan Cruijff zei daar ooit over: “Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen”. Denk daarbij maar eens aan onze uitwedstrijd tegen Quick Boys. We kwamen van “een Koude Katwijkse Kermis” thuis.

Het seizoen kenmerkten zich toch al een beetje, dat fantastische wedstrijden werden afgewisseld met matige vertoningen, zoals de thuiswedstrijd tegen ASC toen Marco het veld afkwam en zei: “Dat was niet best” of de uitwedstrijd tegen ROAC, waarover Anton schreef dat het seizoen teleurstellend eindigde. Maar we revancheerden ons knap tegen Quick Boys en versloegen de Katwijkers met maar liefst 5-0, alhoewel het net zo gemakkelijk 8-0 0f 9-0 had kunnen zijn.

Schermafbeelding 2016-05-04 om 23.47.49

Eén van die fantastische wedstrijden was de uitwedstrijd tegen Warmunda met een openingstreffer van Fabian in de eerste minuut. Het werd uiteindelijk 0-6, onze hoogste score dit seizoen. Maar ook de 2 overwinningen op Valken’68 waarin we in beide wedstrijden 4 keer scoorden.

Seizoen afsluiting (2)De Hit-training half januari door Rashid was een natuurlijk ook een topper. Wat werden de jongens daar afgebeuld, maar de week erop wonnen we thuis wel vol vuur en strijdlust van DoCoS.

Een ander hoogtepunt was natuurlijk de selectie van Samantha voor Oranje. Ze doet het daar fantastisch en we zijn dan ook erg trots op haar. Ook Jay’s selectie, die volgend seizoen voor ADO Den Haag gaat voetballen, was een hoogtepunt. Top!

Kortom: het was dus een prijsloos seizoen, oftewel “prachtig gewoon”. We kunnen trots zijn op dit team. Ze hebben afgelopen seizoen een fantastisch jaar gehad, veel getraind, veel gespeeld en veel geleerd. Daarvoor moeten wij trainer Marco bedanken, die vanaf begin augustus vorig jaar wekelijks 4 keer voor onze jongens klaar stond en hen individueel en als team weer naar een hoger voetbalnveau heeft gebracht.

Ook teamleider Teun moeten we daarvoor bedanken, want bij voetbal gaat het niet alleen om tegen een balletje te trappen, maar er spelen ook andere zaken. Cruijff zei daarover: “Iedereen denkt dat voetbal gespeeld wordt met de voeten, maar dat is niet zo. Voetbal wordt gespeeld met het hoofd en je gebruikt je voeten”.

Deze spreuk is niet alleen een mooie Cruijffiaanse wijsheid en 100% toepasselijk voor UVS C2, maar ook een mooi bruggetje naar het verhaal van Coen.”

Coen nam het woord over en verzocht om doodse stilte in de zaal. Coen, de altijd rustige vader langs de lijn, had tijdens  de wedstrijden regelmatig contact met het hiernamaals en sinds begin april ook een lijntje met de legendarische nummer 14, Johan Cruijff. Hij had met hem afgesproken dat hij hem deze avond kon bellen op 06 14 14 14.

Telefoongesprek van Coen Dekker met Johan Cruijff:

Vervogens werden trainer Marco en teamleider Teun naar voren geroepen en ontvingen elk uit handen van Coen het prachtige boek: Johan Cruijff, de legende; een dinercheque om nog eens in restaurant Koetshuis De Burcht te gaan dineren; een fles wijn met speciaal UVS C2-etiket en kregen zij seizoen 2016-2017 de beschikking over de eerste gesponsorde stoel van de nieuwe UVS tribune: stoel nr 1.

Ook vaste assistent scheidsrechter Ben, verzorger JanWillem, verslaggever Fons en fotograaf Peter werden in het zonnetje gezet en werd opa Wim bedankt voor het regelen van de bus en het mogelijk maken van deze zeer geslaagde avond. UVS C2 dankt sponsor Smit en de Wolf accountants voor het mede mogelijk maken van de heen en terug busreis naar Den Bosch en deze fantastische seizoensafsluiting.

Verslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Anton Douwes

Alle foto’s van de seizoensafsluiting bekijken