DSO krijgt deksel op zijn neus

Na de geweldige overwinning van afgelopen zaterdag tegen de koploper Westlandia (waarin thuis met 1-0 gewonnen werd), stond vandaag de wedstrijd tegen nog een concurrent op de kalender. We speelde opnieuw thuis maar nu tegen DSO uit Zoetermeer. Deze mannen waren stroef aan de competitie begonnen maar zaten inmiddels in een goede flow. Er zat dus weer een kraker aan te komen voor de supporters. Eenmaal aangekomen op UVS bleken de grasvelden na een koude nacht afgekeurd te zijn en werd er alleen gevoetbald op de kunstgrasvelden. Gelukkig stonden we ingedeeld op veld 1 (kunstgras) en ging deze kraker gewoon door. Gedurende een goede warming-up werd de kou getrotseerd door de mannen uit Leiden en Zoetermeer. Deze horde was een stuk lastiger voor de meeste toeschouwers die diep weggekropen in de jassen en sjaals hun plekje langs de kant van het veld opzochten. Toen de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd schoten de blauw-witten uit de startblokken en zaten er direct bovenop. Dit resulteerde gelijk binnen 1 minuut op de eerste kans. Na een dribbel langs de zijkant werd Jeffrey niet aangevallen en kon zomaar doorlopen tot bij de keeper. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en bracht de keeper van DSO redding. Nog geen 5 minuten later is het dan alsnog raak. Na een prachtige steekbal van Duuk, wist Jay zijn brommer te starten en was op snelheid weg bij zijn tegenstander. 1 op 1 met de keeper hield Jay het overzicht en wist Jeffrey die meegelopen was voor een opendoel op maat te bedienen. Jeffrey kon eenvoudig intikken en bracht daarmee UVS op 1.0. Zo dat was even een lekkere binnenkomer. Na deze voorsprong blijft UVS drukken en komt vanuit een afstandsschot van Duuk dichterbij de 2.0. Maar helaas weet de keeper van DSO het schot te keren waardoor er een corner overblijft. Daarna bijt DSO van zich af en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Bijna word deze gevonden als na een opening de spits van DSO oog in oog komt te staan met Luka. Maar Luka behoud de rust en tikt de bal tot corner. Nog geen 5 minuten later word Luka geholpen door de paal als DSO na een mooie combinatie op doel schiet. De mannen uit de kikkerpolder weten ongeschonden de rust signaal te halen waardoor met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opgezocht worden. Tijdens de rust blijkt dat Owen opnieuw last heeft van zijn knie en helaas niet verder kan. Ruben neemt Owen zijn plaats op het middenveld over. UVS begint slordig aan de 2de helft en zitten er niet bovenop. Hierdoor krijgen de mannen uit Zoetermeer alle gelegenheid om een afgeslagen bal tot 2 x toe op te vangen en op doel te schieten. Het is ook binnen 2 minuten gelijk. Aaai dat is een tegenvaller. Vanaf dat moment is UVS het helemaal kwijt en komen niet maar goed aan voetballen toe. De eerste 15 tot 18 minuten is het dan ook DSO die eigenlijk de wedstrijd domineert. Een doelpunt van DSO hangt dan ook in de lucht. Maar dan weet Mats vanuit een corner die genomen word door de ingevallen Sepp heerlijk binnen te koppen 2-1. De mannen van DSO pakken hierna snel de bal en gaan opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Maar nog geen 3 minuten later weet UVS opnieuw DSO pijn te doen als een hoge bal uit de kluts binnen de 5 meterlijn plotsklap voor de voeten van Jeffrey komt en deze de bal tegen de touwen schiet 3-1. Hier hadden de mannen uit Zoetermeer geen rekening mee gehouden. Terwijl iedereen had verwacht dat DSO op voorsprong zou komen staat de club uit Zoetermeer ineens met 3-1 achter. Maar de gifbeker was nog niet leeg voor DSO. Want 3 minuten voor tijd weet Mats uit bijna een identieke situatie weer uit een corner in te koppen en brengt daarmee de eindstand op 4-1. Misschien een onterechte overwinning maar ook de slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. Opnieuw zijn 3 belangrijke punten binnen gehaald en doet UVS volop mee aan de kampioens race. Mannen Top gedaan.

verslag: Jay Huis