UVS boekt monster zege tegen SPARTA

Het is heerlijk weer op de kikkerpolder als de mannen van UVS JO13-1 het hoofdveld op komen lopen om te starten tegen de leeftijdsgenoten SPARTA uit Rotterdam. Het was alweer 4 maanden geleden (4/11)  dat wij bij SPARTA uit met 2-3 gewonnen hadden. Vandaag konden we dus goed zien hoe de ontwikkeling van beide teams in dit seizoen gegaan is. Beide teams begonnen lekker aan de wedstrijd maar de eerste kans was voor SPARTA. Via een snelle uitbraak wist de buitenspeler langs zijn tegenstander te glippen en een schot op het doel te wagen. Maar gelukkig bracht de paal uitkomst en ging de bal via de buitenkant naast het doel. Dan is het na 8 minuten spelen dan toch UVS die de scoren openen. Vanuit een corner lukt het SPARTA niet om de bal goed weg te werken waarna deze voor de voeten van Jeffrey komt. Deze twijfelt niet en schiet de bal hoog tegen de touwen 1-0. SPARTA heeft er dan nog alle vertrouwen in en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Opnieuw weten ze met een snelle counter door te breken, maar kan Peter met een goede sliding net op tijd redding brengen. Na een fout in de opbouw achterin bij SPARTA, weet Zakaria de bal te onderscheppen en het scorebord op 2-0 te zetten. Nog geen 3 minuten later is er een mooie steekbal op Jeffrey die met 1 pass vrij voor de keeper word gezet. Jeffrey houd zijn rust en tekent voor de 3-0. Nog voor de rust word de stand op 4-0 gezet door Jay. Deze reageert attent nadat de bal via een vrijschop niet goed weggewerkt word door SPARTA. Met een heerlijke voorsprong zoeken de mannen de kleedkamers op.

Toen de tweede helft begon, zagen we direct dat de blauw witten opzoek waren naar meer. Gretig werd de bal afgejaagd en werden de mannen uit Rotterdam vastgezet op eigen helft. Het duurde dan ook niet lang voordat de 5-0 op het scorebord stond. Dit keer was het Mats die uit een corner wist raak te koppen. Het lukt SPARTA niet om in de wedstrijd te komen en zien de opbouw steeds verstoord worden. In de 50ste minuut is het Zakaria, die na een mooie steekbal 1 op 1 met de keeper rustig blijft en de 6-0 scoort. Het word uiteindelijk in de laatste seconden nog zelfs 7-0, door een rake kopbal van Jay. Met een eindstand van 7-0 fluit de scheids af. Mannen een mooi resultaat en nu vasthouden…………..