UVS JO13-1 behouden 2de plaats na overwinning op HVV

UVS begon sterk aan de wedstrijd en domineerde vanaf het eerste minuut. Na 6 minuten was daar de eerste echte kans voor de mannen uit de kikkerpolder. Duuk weet de bal vanaf de achterlijn goed terug te trekken, maar de keeper van HVV wist met een uiterste inspanning de bal met zijn voet net weg te tikken voordat de vrijstaande Jeffrey hem kan afronden. Niet veel later eiste de keeper opnieuw de hoofdrol op door schitterend een hard schot van Mats uit de bovenhoek te slaan. In de 15de minuut was daar de eerste kans voor HVV. Na een onderschepping in de opbouw kon de Spits van HVV vrij doorlopen naar het doel van UVS. Een tikkeltje gehaast nam de spits hem direct op zijn pantoffel en schoot de bal net over het doel van Luka. In de 20ste minuut komt UVS op een verdiende voorsprong. Vanuit een goed genomen corner van Maddy, kopt Mats goed in 1-0. HVV heeft het erg moeilijk en krijg geen grip op de wedstrijd. In de 24ste minuut weet UVS de stand te verdubbelen. Na een mooie aanval komt Jeffrey 1 op 1 met de keeper en schuift de bal beheerst langs de uitgekomen doellie 2-0. HVV komt maar weinig aan voetballen toe en probeert via dooie spel momenten UVS te verrassen. In de 28ste minuut is er een vrijetrap voor HVV op ongeveer 30 meter van het doel. Met een lange hoge bal proberen de Hagenezen Luka te verrassen, maar deze ziet de bal rakelings langs de kruising naast gaan. Vlak voor rust krijgt Mats nog een grote kans voor het doel, maar ziet zijn inzet hoog over gaan. Met een verdiende voorsprong voor UVS zoeken beide teams de kleedkamer op. In de 40ste minuut komt de bal na een mooie slalom van Mats via Maddy bij Sepp die met een droge knal de bal in de verre hoek schiet 3-0. In de 45ste minuut word UVS op een cadeautje getrakteerd door de HVV keeper. Deze schiet een achterbal zomaar in de voeten van Jeffrey maar deze weet niet te profiteren van het cadeautje en schiet de bal tegen de zijnet. UVS blijft continu druk zetten op het doel van HVV en creëren hiermee genoeg kansen die helaas niet verzilvert worden. In de 50ste minuut is er een schitterende steekbal van Mats op Jay, maar laatst genoemde komt net een teenlengte tekort om de bal langs de uitgekomen keeper te tikken. Vlak voor tijd weet HVV met een mooie combinatie de bal hard in de bovenhoek te schieten waardoor de eindstand op 3-1 gezet word. Opnieuw is er een mooie overwinning voor de mannen van trainer Patrick en Trainer Hans. Met deze overwinning blijven de mannen op een mooie tweede plaats staan in de 3de divisie. Volgende week spelen de mannen uit de kikkerpolder om 12:00 uur uit tegen Sparta Rotterdam.

Verslag: Jay Huis