UVS JO13-1 door in de beker na winst op RKDEO JO13-1

Vandaag speelde de mannen van trainer Patrick en trainer Hans de bekerwedstrijd thuis tegen RKDEO.

Deze mannen van RKDEO waren we al een keer tegen gekomen op het ADO Den Haag toernooi en werden toen verrassend met 1-0 verslagen, er was dus iets goed te maken.

Er werd om 07:30 al verzameld op de kikkerpolder, zodat er voldoende tijd was voor de wedstrijdbespreking. Na een goede bespreking en dito warming up waren de mannen klaar voor de eerste officiële wedstrijd na de winterstop.

Met Jay en Sepp in de wissel werd er begonnen aan de wedstrijd. RKDEO begon gretig aan de wedstrijd en probeerde direct UVS vast te zetten. Op het middenveld en achterin beschikte RKDEO over een paar fysiek sterke mannen die voorop in de strijd gingen. Gelukkig was UVS niet onder de indruk en speelde gewoon haar eigen spelletje. Op het middenveld en achterin werden de meeste duels door UVS gewonnen waardoor het vertrouwen van de Leidse mannen groeide in de wedstrijd. Het opbouwen bij RKDEO ging erg moeizaam en dat was mede te danken aan de voorhoede spelers van UVS die goed druk zette op de bal. Na 15 minuten was er de opening goal van UVS. Jeffrey wist na een mooie sleep beweging de bal in de verre hoek te schieten 1-0. RKDEO probeerde snel op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar kon niet echt gevaarlijk worden. We gingen dus met een 1-0 voorsprong en een goed gevoel de kleedkamers in. Na de rust zagen we dat RKDEO 1 van de grotere en betere voetballers aan hun kant gewisseld hadden. Dit deed RKDEO geen goed want binnen 3 minuten had UVS de 2-0 via Jeffrey er al in liggen. Nog geen 5 minuten later was het zelfs al 3-0, dit keer was Duuk de afmaker. RKDEO had het erg moeilijk en bracht zijn gewisselde spelmaker weer terug op het middenveld. Na een foutje achterin bij UVS tijdens het opbouwen, wist RKDEO de bal te onderscheppen en konden vrij doorlopen op Luka. Deze fout werd dan ook meteen afgestraft door de RKDEO spits. Maar lang konden de mannen uit Nootdorp hier niet van genieten want UVS wist via Jay al snel opnieuw te scoren en werd de stand op 4-1 gebracht. Waarschijnlijk waren de mannen uit Nootdorp niet gewent om voetbal les te krijgen en zagen we dat de irritatie groeien bij de mannen van RKDEO. Verbaal en fysiek werd steeds vaker de confrontatie met de UVS spelers gezocht wat resulteerde in een opstootje tussen 1 speler van UVS en Nootdorp. Gelukkig waren de beide trainers alert en wisselde direct de beide spelers. Uiteindelijk zorgde Duuk voor de 5-1. Zo eindigde een goede wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de mannen uit de kikkerpolder en gaat UVS JO13-1 verder in de beker ronde. Mooie prestatie mannen.

Verslag: Jay Huis