UVS JO13-1 komen niet verder dan gelijk spel bij HVV JO13-1

De KNVB laste op vrijdagavond al alle wedstrijden voor de jeugd tot en met JO11 af. Dit is besloten vanwege de verwachte kou in combinatie met de wind. Gezamenlijk leidt dit tot dermate lage gevoelstemperaturen dat het met name voor de jongste pupillen niet gewenst is om te moeten voetballen. Voor de mannen van UVS JO13-1 ging de wedstrijd uit tegen HVV in Den Haag wel gewoon door. Wij waren trouwens de enige in onze competitie, de overige wedstrijden waren wel afgelast. De mannen moesten aantreden op veld 2 (kunstgras) die sneeuw vrij gemaakt was, hierdoor begon overigens de wedstrijd wel 15 minuten later. Toen de wedstrijd begon zagen we 2 teams die ondanks de extreme kou gewoon probeerde te voetballen, maar dat lukte niet altijd gemakkelijk. Wel zagen we dat HVV verzorgt voetbal speelde met opbouw van achteruit. UVS probeerde hiervan te profiteren maar kwamen soms net een stapje te kort om de bal goed te onderscheppen voor een tegenaanval. Ondanks wat kleine kansjes voor UVS, opende HVV vanuit het niets met een zondagsschot vanuit de tweede lijn, gedragen door de harde wind de scoren 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft zagen we direct een andere UVS. Met nog meer passie werd er op de bal gejaagd en het doel van HVV opgezocht. Terwijl iedereen zat te wachten op de gelijkmaker, maakte HVV vanuit een gemakkelijk gegeven vrijetrap de 2-0 binnen. Deze werd overigens wel heel mooi ingeschoten. UVS liet zich echter niet van de wijs brengen en zochten direct de aanval weer. Vanuit een corner kwam de bal in een kluts terecht en ontstond er een ware scrimmage op de doellijn. Hiervan wist Joshua te profiteren en schoot de bal tegen de touwen 2-1. De aansluitingstreffer was gevonden en in de laatste 7 minuten ging UVS op jacht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk werd de dik verdiende gelijkmaker gevonden door Mats. Deze wist de bal vanuit een voorzet achter de keeper te schieten 2-2. Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot zagen we een opluchting van de toeschouwers en de spelers, eindelijk mochten we weer de warmte opzoeken. We hebben vandaag gespeeld maar of dit nu zo verstandig was vanuit de KNVB vragen wij ons af. Het waren maar enkele wedstrijden die doorgingen en wellicht had de KNVB er verstandiger aan gedaan om het gehele jeugdvoetbal eraf te halen. Zelfs wedstrijden van JO16 waren vandaag afgelast vanwege de kou……………………………………

Maar goed, de mannen hebben zich fantastisch door de barre kou heen gevoetbald en beide teams verdienen dan ook het respect vanuit de toeschouwers. Mannen onze de complimenten.