UVS JO13-1

Single Blog Title

This is a single blog caption

UVS JO13-1 terug in de titelrace

Na de teleurstellende nederlaag tegen Zwaluwen hadden onze jongens iets recht te zetten. Dat moest dan tegen de huidige nummer één: Westlandia. Het was een mooie dag in de Kikkerpolder, al moest er tijdens het warmlopen eerst nog een hagelbuitje getrotseerd worden. Met Jeffrey als aanvoerder gingen we er vanaf de aftrap gelijk vol tegen aan. Westlandia had tot nu toe alles gewonnen en vaak met grote cijfers, maar al snel werd duidelijk dat wij niet onder deden voor dit team. Het spel ging heen en weer met kleine kansen voor beide teams.

In de 14e minuut was het dan toch raak. Een prachtige crosspass van Jeffrey op de watervlugge Jay. Hij is zijn man kwijt en schiet knap langs de keeper; 1-0 UVS. Jay was niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen, met zijn enkel ingetaped, maar daar was in het veld niet veel van te merken.

Een tegendoelpunt was even schrikken voor de mannen uit Naaldwijk, die tot dan toe nog maar 4 tegentreffers hadden moeten incasseren. Zij gingen vol in de tegenaanval in de overtuiging nog voor het rustsignaal gelijk te maken. Hun snelle centrale verdediger wist twee van onze jongens voorbij te lopen en Peter moest hard ingrijpen met een correcte sliding op de bal. Helaas raakte hij daarbij wel geblesseerd aan het hoofd. Uiteindelijk gingen we met een voorsprong de rust in.

Bij de start van de 2e helft gaf Peter aan toch niet te kunnen spelen. Coach Patrick moest snel beslissen en bracht Owen terug op het middenveld en zette Mats centraal achterin. Pakte deze tactische zet goed uit? Het eerste kwartier had UVS het betere van het spel. Achterin zat het goed op slot en Mats kon af en toe gevaarlijk opkomen. Het leidde tot een paar grote kansen voor UVS. De laatste 10 minuten besloot de coach van Westlandia zijn potige, centrale verdediger in de spits te zetten. Mats en Ruben moesten alle zeilen bij zetten om deze jongen te stoppen. De ouders aan de zijlijn hadden het niet meer en smeekte de scheidsrechter te fluiten voor het eindsignaal. Westlandia kreeg nog één grote kans, maar gelukkig redde Sydney, voordat de bal over de doellijn kon glijden. Gewonnen! 1-0. Een belangrijke en terechte overwinning. De JO13-1 van UVS is weer helemaal terug in de titelrace.

Verslag: Martijn Ketelaars