UVS JO13-1 verliezen topper van DSO JO13-1

Vandaag begon eindelijk weer de competitie in de 3de divisie en er stond direct een topper op het programma, namelijk uit tegen DSO in Zoetermeer.

Na de 4-1 zege thuis op de kikkerpolder wisten we dat de mannen uit Zoetermeer gebrand waren op een revanche. Licht gehavend werd er aan de wedstrijd begonnen.

Owen was geblesseerd en Mehdi had in de ochtend nog gespuugd, maar laatste genoemde wilde gelukkig wel proberen te voetballen. Mehdi begon samen met Jay, Joshua en Sam op de bank.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd waarbij DSO direct druk probeerde te zetten en UVS goed voetballend op probeerde te bouwen. Toch was het na 4 minuten spelen al raak voor de mannen uit Zoetermeer.

De Spits slalomde zich door de verdediging heen en werd niet aangepakt door de blauwwitten, waardoor hij de bal langs Luka in de verre hoek kon schuiven 1-0. Lang kon DSO niet genieten van deze voorsprong, want na een foute aanname van de keeper wist Zakaria de bal te onderscheppen en de gelijkmaker op het scorebord te zetten 1-1. DSO werd wat sterker en zetten UVS onder druk. De blauwwitten daarin tegen speelde erg rommelig en kwamen vaak steeds een stapje te laat. Na een prachtige steekbal van de DSO spits werd de linksbuiten vrij voor Luka gezet en ronde rustig af 2-1. UVS probeerde direct op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar kon helaas geen vuist maken. Na een corner voor UVS in de 28ste minuut werd de bal weggewerkt door DSO en kwam terecht bij de Spits van DSO. Deze wist op snelheid vanaf zijn eigenhelft door te lopen naar Luka en zorgde voor de 3-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 5 minuut van de 2de helft zorgde Luka met een goede redding ervoor dat UVS in de wedstrijd bleef en kon vechten voor de aansluitingstreffer. Maar helaas net zoals in de 1ste helft kwam UVS niet tot echte kansen. DSO daarin tegen kwamen vaker tot een paar goede doelpoging maar zagen steeds een goed keepende Luka redding brengen. Uiteindelijk was de ruststand ook de eindstand. Mannen helaas, het zat vandaag niet mee en zo een wedstrijd hebben alle ploegen wel eens. Volgende week staat ARC op het programma en dan herpakken wij ons met een mooie overwinning.

Verslag: Jay Huis