UVS JO13-1 winnen ook uit bij SPARTA………

Omdat we pas om 11:30 uur speelde hadden we de uitslag van ARC-Westlandia al ontvangen. Westlandia had met 1-5 uit bij ARC gewonnen. De opdracht was dus duidelijk, we moesten winnen om in de race te blijven voor de bovenste plekken. Eigenlijk was het een opdracht die niet anders was als normaal. Want elke wedstrijd wordt door UVS benadert om te willen winnen, zeker met deze jongste Leidse talenten. Eenmaal aangekomen kregen we te horen dat we op veld 1 mochten spelen en dat was niet voor iedereen weg gelegd wisten we. Maar nog geen 2 minuten later kregen we alweer te horen dat we gewoon achteraan op veld 3 (echt gras) onze opwachting mochten maken, helaas. Na een goede warming-up werd er begonnen aan de wedstrijd. Na eerst even wat aftasten was daar de eerste kans voor UVS en voor de verandering werd deze direct benut. Met een slim balletje werd Jeffrey weggestuurd en na een mooie slalom wist deze de bal netjes in de verre hoek langs de keeper te spelen 0-1. SPARTA gaat hierna direct op zoek naar de gelijkmaker en komt met mooie acties een paar keer gevaarlijk door op de linker kant. Na 15 minuten spelen is SPARTA gevaarlijk dicht bij de aansluitingstreffer. Maar via een been van de UVS verdediger gaat de bal vlak langs de paal en houd SPARTA een corner over. Na 20 minuten is daar dan toch de gelijkmaker voor SPARTA. UVS, die te lang met de bal blijft doorlopen, ziet de bal onderschept worden en via een snelle omschakeling de bal achter Luka verdwijnen 1-1. Beide ploegen staan weer op gelijke hoogte en het spel begint weer op nieuw. 7 minuten voor tijd is daar alweer de voorsprong voor UVS. Na een mooie pass van Zakaria, weet Jeffrey opnieuw het net te krullen en tekent voor de 1-2. SPARTA is het op dat moment even kwijt en weten elkaar niet meer te vinden. UVS daarin tegen vinden elkaar steeds vaker met goede combinaties en zien een paar minuten later een mooie aanval goed afgerond worden door Jay. Deze brengt de ruststand op 1-3. Als de 2de helft weer begint zien we een heel ander SPARTA. Na waarschijnlijk een donderspeech zien we dat de mannen uit Rotterdam veel feller en agressiever zijn dan de blauw-witten, waarbij fysiek spel niet geschuwd wordt. UVS probeert het in deze fase voetballend op te lossen maar komen door de vele overtredingen moeilijk in hun spel. In de 15de minuut word Jeffrey binnen de 16 metergebied van SPARTA onreglementair naar de grond gebracht maar wil de scheidsrechter niets weten van een penalty. We zien in de tweede helft eigenlijk dan ook meer vechtvoetbal dan mooie combinaties. 8 minuten voor tijd weet SPARTA vanuit een counter de 2-3 te scoren en krijgen weer hoop. Op dat moment staat UVS op en laten zien dat het ook kan knokken en zich de punten niet zomaar van het brood laten eten.  De mannen uit de kikkerpolder gaan de strijd aan met de Spartanen en vechten voor iedere meter en elke grasspriet. Zo weten de mannen van trainer Patrick en Hans de eindstreep zonder doelpunt meer weg te geven te bereiken en hebben opnieuw de zege binnen. Mannen Top gedaan.

Verslag: Jay Huis