UVS JO13-2

Single Blog Title

This is a single blog caption

Quick Boys JO12-2 opnieuw te sterk voor UVS JO12-2

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen QB op het programma. 2 weken geleden hadden we de thuis wedstrijd met 0-4 verloren. Toen was er een sterk begin van UVS, maar lieten we na een 0-2 achterstand de kopjes te snel hangen waardoor de geest uit de fles wist te ontsnappen. Hopelijk hadden we daarvan geleerd en zouden we dit nu beter doen!!! Het was een koude ochtend met een scherpe wind. De ouders probeerde dan ook de weg naar buiten zo lang mogelijk uit te stellen en genoten nog van een bakkie koffie. Ook Dirk Kuyt, aanvoerder Feyenoord 1, was aanwezig bij Quick Boys. In de kantine probeerde hij een lekker warm bakkie koffie te nuttigen maar moest natuurlijk eerst nog met wat mensen op de foto, ja het leven van een BNN’er gaat soms niet over rozen.

Toen de wedstrijd eenmaal begon en de ouders de kou hadden getrotseerd, zagen we een slechte start van UVS. De mannen begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 1-0 achterstand aan.

Trainer Michael probeerde zijn mannen nog scherp te krijgen, maar met 1 kansje van Sep die niet hard genoeg inschoot en een 4-0 achterstand werden de kleedkamers opgezocht. Nee dit was niet best. In de rust had trainer Michael wat omzettingen gedaan en kwamen wat verse spelers het veld in.

Toen de tweede helft begon zagen we weer een vertrouwd UVS die het spel direct probeerde te domineren. De mannen zaten er nu wel bovenop en zorgde met goede combinaties voor mooie aanvallen.

Zo was er een mooie kans voor Diego, maar helaas schoot deze voorlangs. Kort daarna was er een zelfde kans voor Zakaria, maar ook hij schoot de bal voor het doel langs. Het zat qua afronden UVS helaas niet mee. QB daarin tegen, creëerde in de tweede helft geen enkele kansen meer. Steeds wist UVS de slag op het middenveld te winnen, waardoor het gevaar uit bleef. Halverwege de tweede helft wist Zakaria op snelheid met de bal aan zijn voet de 16 metergebied in te lopen van QB.

Hier werd hij stevig van de bal gezet door de verdediger en floot de scheidsrechter voor een penalty. Misschien wat makkelijk gegeven door de scheidsrechter, maar wij waren er niet minder blij om. Owen mocht de penalty nemen en ook nu weer wist hij deze te benutten. De bal werd strak tegen het net gedrukt 1-4. Dit was tevens de eindstand. UVS had laten zien dat het de rug kon rechten bij een achterstand. De tweede helft was UVS de betere van de twee en hadden tevens de beste kansen.

Volgende week is er geen competitie en spelen we een oefenwedstrijd tegen de koninklijke hfc.

 

 

Verslag: Jay Huis

Foto’s: Peter Langezaal.

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken.