1 April – VUCJO13-1 – UVSJO13-2

Het is zaterdagochtend, de eerste dag van de vierde maand, opletten geblazen dus. Nadat de spelers even op het verkeerde been zijn gezet door een magische schoenenwissel die tot enorme verwarring en dito consternatie leidt in de kleedkamer, komen ze even goed met veel zelfvertrouwen het veld op van VUC. De galavoorstelling tegen SVC van zeven dagen geleden en de midweeks gewonnen derby tegen RCL helpen daar natuurlijk een handje bij.

Bij de meegereisde supporters is de sfeer aan het begin de wedstrijd nog behoudend omdat de eerste halve minuut vaak de lastigste is. Als blijkt dat Luka na dertig tellen nog geen enkele keer is getest, wordt de stemming een stuk vrolijker. Michael heeft de jongens goed wakker geschud en ze beginnen fel aan de wedstrijd. Er wordt gezocht naar combinaties en er wordt hard gewerkt. Het leidt vooralsnog niet tot uitgespeelde kansen. Dit verandert na twintig minuten als er kort na elkaar een aantal hoekschoppen uit het vuur wordt gesleept en de druk op het doel van de tegenstander wordt opgevoerd. Na wat schermutselingen in de zestien moet de verdediging van VUC het hoofd buigen als Owen van een meter of 10 de trekker overhaalt en knap binnenschiet. Het blijkt het enige doeltreffende wapenfeit van de eerste helft te zijn en we gaan met 1-0 rusten.

De tweede helft lijkt qua spelbeeld sterk op de eerste. Ook nu is UVS de bovenliggende partij en wint het de meeste duels. Een beetje tegen de verhouding in wordt de stand na een minuut of tien door een knap afstandsschot van een VUC middenvelder gelijkgetrokken. Rustaaagh blijven en doorvoetballen, is het devies en daar houden de jongens zich aan. De pressie wordt weer opgevoerd en een kwartier voor tijd wordt de ban gebroken. Na een reeks hoekschoppen, passes van de flank en steekballetjes door het midden, komt de bal voor de schoen van Amin, die met een bekeken boogbal het net weet te vinden. 2-1, de orde is hersteld. Het laatste kwart van de wedstrijd blijft het spannend omdat UVS verzuimt om de voorsprong uit te breiden, maar na zestig minuten kunnen de handen op elkaar voor wederom 3 punten.

Na twee gewonnen competitiewedstrijden hebben we voor het eerst dit seizoen te maken met een heuse zegereeks. Als we op de ranglijst naar boven kijken dan zien we dat plek vijf in het vizier komt. Volgende week winnen van directe concurrent SJC en we schuiven weer een plekje op.

Verslag: Robert Cromheecke