Ook ValkenJO13-1 word aan de zegekar van UVSJO13-2 gebonden

15-04-2017

Vandaag moesten de mannen uit tegen Valken’68 de nummer 2 van het klassement.

Zoals in het verslag van 08-04-2017 al aangegeven, werd de 1ste wedstrijd thuis bij UVS nog met 0-6 verloren tegen dit sterke Valken.

Gezien het spelbeeld van de afgelopen weken was het de vraag of UVS wederom in staat was om met goed voetbal te laten zien dat er stappen waren gemaakt.

De grote vraag was dan ook; “zou ook Valken aan de zegekar gehangen worden”? Tijdens de warming up die uitgevoerd werd op veld 1, vroegen de UVS supports zich gekscherend af, waarom Valken JO14-2 de warming up deden op veld 1, zo groot waren sommige mannen van Valken. Maar zoals we al vaker hadden gezien de laatste weken/maanden, waren het niet altijd de fysieke teams die de wedstrijd wonnen………… Toen de wedstrijd begon zagen we gelijk het vertrouwde beeld. Het was UVS die direct druk zette naar voren en de tegenstander bij de strot probeerde te pakken. Zo was het Menno die de bal wist te onderscheppen en direct de achterlijn opzocht. De voorzet werd door Owen hard ingeschoten maar helaas geblokt door 1 van de Valken spelers waardoor we binnen 1 minuut al de eerste corner te pakken hadden. Nog geen 2 minuten later was het Sepp die vanuit een mooie steekbal op de rand van het 16 wist in te schieten, maar helaas de bal voorlangs zag gaan. Ja UVS gaf direct zijn visite kaartje af en zette Valken met de rug tegen de muur. Na 10 minuten weet Max de bal op het middenveld te onderscheppen en zoekt direct op snelheid het doel op. Met een mooie trap beweging weet Max de uitkomende keeper te passeren en tekent op een fraaie wijze voor de 0-1. Donald is achterin heer en meester, waardoor Valken in deze periode geen potten weet te breken qua kansen. 1 keer waren ze gevaarlijk en moest Luka met een goede redding zijn doel schoon houden. Valken die het erg moeilijk heeft in deze periode probeert het met fysiek voetbal te compenseren. Dit resulteert in de 20ste minuut in een penalty voor UVS. Sepp mag hem nemen en mist niet 0-2. UVS is in deze fase oppermachtig en dwingt zelfs de 0-3 af. Vanuit een mooie pass van Zakaria komt Sepp goed voor zijn man en schiet mooi de 0-3 binnen. Vlak voor rust is er dan toch nog een gevaarlijke kans van Valken. Maar gelukkig weet Naserddine op een geweldige manier de bal net voor de doellijn weg te halen en hielden de mannen uit Valken er een corner aan over. Helaas wisten de mannen van Valken uit deze corner toch nog te scoren waardoor we met een 1-3 de rust in gingen.

Toen de mannen weer op het veld stonden, zagen we dat er niet veel wijzigingen in de ploeg waren aangebracht door trainer Michael. Dit was goed om te zien want de laatste paar keer begonnen we erg onrustig en moeizaam met de tweede helft door omzettingen. Valken dwong aan maar de 2 ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in de tweede helft. De eerste grote kans was voor UVS. Na een mooie actie over rechts werd de bal voor het doel langs gespeeld naar de vrijstaande Max. Deze raakte de bal helaas helemaal verkeer waardoor de bal 1 meter voor het doel toch nog gemist werd. Omdat het Valken niet lukte om het spel te bepalen werden de fysiek grote mannen wat geïrriteerd en begon wat ruwer te spelen. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn zolang het maar fair blijft. Maar 10 minuten voor tijd werd Paul van achteren op dusdanige manier getackeld, dat de leiding van UVS terecht van de banken sprong en de scheidsrechter en leiding van Valken hierop aansprak. Gelukkig werd Paul niet vol geraakt en kon hij verder spelen zonder ernstige blessure. 5 minuten voor tijd wist UVS met wederom een goal van Sepp de boel in het slot te gooien 1-4. Niet veel later floot de scheidsrechter af en hadden de mannen van trainer Michael wederom voor een stunt gezorgd. Opnieuw werden de 3 punten meegenomen naar leiden en werd er gewonnen van een ploeg waarin de jongens voor de winterstop nog hun meerdere moesten erkennen. Door deze winst wisten we zelfs te stijgen op de ranglijst, naar een mooie 4de plaats. Ja veel trotser kunnen we niet zijn op deze jongste talenten uit de kikkerpolder.

Verslag: Jay Huis