Strijdend naar 3 punten

Zaterdag 18 februari. Noordwijk uit. Start wedstrijd: 10.30 uur. Bij vertrek is het reeds licht, bij aankomst de kantine al open. Heerlijk. Enige dissonant; we spelen op knollenveld 16b van de plaatselijke VV, net iets te ver van de nieuwe en vooral warme kantine.

Niet alleen de meegereisde supporters ogen uitgeslapen bij het eerste fluitsignaal, ook de blauw- en roodwitte spelers maken een wakkere indruk. Het is meteen een heerlijke wedstrijd met veel strijd en stevige duels. Zelfs zonder gekleurde bril, moet je erkennen dat de jongens van UVS de betere ploeg vormen. Het duurt even voordat dit verschil in doelpunten wordt uitgedrukt maar het wachten wordt beloond. Halverwege de eerste helft stuurt Donald met een prachtige pass onze balvirtuoos Zakaria de diepte in, die vervolgens fraai afrondt. Niet veel later komt de watervlugge Menno via de rechterflank in scoringspositie. Hij drukt af en verrast de keeper met een heerlijke streep in de rechterhoek. 2-0, geen vuiltje aan de lucht. Temeer omdat ons centrale duo Sam (van O.) en Jozua, gesteund door de vleugelverdedigers Sam (de T.) en Delano de boel helemaal onder controle hebben. Totdat de tegenstander vlak voor de thee een hoekschop uit het vuur sleept. De bal komt bij hun spits terecht die even aan de aandacht van onze verdedigers ontsnapt was. De eerste doelpoging wordt door onze keeper Luka gekeerd maar de rebound gaat alsnog in het doel.

Met 2-1 gaan we de pauze in en hebben we als toeschouwers net genoeg tijd voor een retourtje clubhuis om een kop koffie te halen.

De tweede helft begint weer met veel strijd. Door de aansluitingstreffer lijkt Noordwijk er weer vertrouwen in te krijgen en wordt de druk op ons doel groter. Zelfs onze gelegenheidsgrensrechter Arent moet regelmatig een sprintje naar onze achterlijn trekken. Nadat een aantal aanvallen worden afgeslagen is het dan toch raak. 2-2, het zal toch niet?

Nee, het zal niet! Meteen na de gelijkmaker pakt het team van Michael en Humphrey de draad weer op en trekt het de wedstrijd naar zich toe. Ook Paul en Owen schuwen de duels niet en we krijgen de grip op de wedstrijd terug. Nu we weer op de helft van de tegenstander spelen, komen er kansen. Stijn, die de plek van Menno heeft overgenomen, breekt door op rechts en zet goed voor, maar de bal wil er (nog) niet in. Even later zet Zakaria (hij alweer) goed door en rondt nog mooier af. We staan weer voor en we voelen aan de zijlijn dat er meer in het vat zit. Dat gevoel wordt al snel bevestigd als onze linksbuiten Sepp een strakke voorzet geeft. Deze landt precies in de voeten van Naserddine, die zich geen moment bedenkt, uithaalt en scoort. Een paar minuten later verdubbelt diezelfde Naserddine zijn doelpuntentotaal met een nog mooier afstandschot. 5-2, de wedstrijd is gespeeld. Nadat Amin de score op fraaie wijze naar 6-2 tilt, vindt de scheidsrechter het mooi geweest en fluit af. Tevreden lopen de spelers en de coaches het veld af. Moegestreden maar met 3 welverdiende punten in de tas.

Verslag: Robert Cromheecke