UVS JO13-2

Single Blog Title

This is a single blog caption

UVS D2 vult vrije dag in met Kickbox-sessie

Iedereen die van sport en spektakel houdt is op zaterdag 10 december niet bezig met voetballen maar met kickboksen.

’s Avonds staat de veelbesproken match tussen Badr Hari en Rico Verhoeven op het programma.

’s Ochtends is de D2 van Michael Lamers in de sportschool van Rashid van Exel: Exellent Peronal Training, in Leiderdorp. Een intensieve kickboks-training kregen ze, onze jongens. Na een kwartiertje gutste het zweet al van hun voorhoofd en toen moest de eigenlijke training nog beginnen. Rashid gaf met zichtbaar genoegen de “voetbalwatjes” een lesje “afharden”: schouderduwen geven, incasseren, verdedigen, duwen, snel voetenwerk.

Een belangrijke les: Je niet van je plaats laten duwen: stabiel blijven staan met zelfvertrouwen. Niet bang zijn.  Dit alles onder de opzwepende klanken van R&B-muziek. Kom daar maar eens om op het voetbalveld.

 

Uiteraard hielp Michael hier en daar om het goede voorbeeld te geven, maar zowel Michael als Paul de Tombe (de vader van Sam) werden door Rashid zo ongeveer van de vloer geblazen.

Terwijl Rashid nog zo had gezegd: schop zo hard je kan… Nasserdine wierp zich op als sterkste man van het team en dat werd met kracht toegejuicht. Het  gevolg van deze moedige uitspraak vol zelfvertrouwen: de hamstring oefening voordoen.

Onze mannen van de D2 met Rashid in hun midden, die hen achteraf een groot compliment maakte, omdat ze zo goed hadden geluisterd. Maar ja, dat hadden ze dan weer van Michael bij het voetballen geleerd!

Verslag: Moeder Stijn

Foto’s: diverse ouders