UVS-JO13-2 denderen over SVC’08-JO13-1 heen

Met een strakke blauwe hemel en een heerlijk ochtend zonnetje werd er al vroeg verzameld op de kikkerpolder. Vandaag stond de wedstrijd thuis tegen SVC op het programma. Op 5 november 2016 (2de wedstrijd van de competitie) werd er uit nog verloren met 2-1 tegen SVC, de mannen van trainer Michael hadden dus wat goed te maken.

Toen de wedstrijd begon pakte UVS direct het initiatief tegen de fysiek grote SVC. Door de bal direct af te jagen werd SVC continue onder druk gezet en werd het de club uit Wassenaar erg lastig gemaakt om op te bouwen.

In de 6de minuut was het al raak. Met een fraai schot tegen de touwen opende Amin de scoren. Sepp die de eerste minuten nog even moest wennen aan zijn directe tegenstander, zorgde voor de 2-0. Ja tegenover Sepp stond een meisje, die de fysieke duels niet uit de weg ging en sterk aan de wedstrijd begon. Maar toen Sepp eenmaal gewend was aan de wapperende paardenstaart van zijn tegenstander, was het ijs gebroken………. Na een corner van UVS in de 12de minuut kwam de bal in de kluts en werd slecht weggewerk door SVC. Zakaria wist hier goed van te profiteren en schoot de 3-0 binnen. Ja UVS had de smaak te pakken en bleven druk uit oefenen op het doel van SVC. Zo wist Delano vaak vanuit de rechtsback positie, steeds over de rechter zijkant door te stomen naar de achterlijn en de bal fraai voor te geven. Nog voor rust wisten we de stand naar 5-0 te brengen door een goal van Amin en Sepp.

In de kleedkamer werd aangegeven dat er goed gevoetbald werd en dat we dit in de 2de helft ook moesten blijven doen. Ondanks de 5-0 voorsprong, moesten we blijven voetballen en de bal het werk laten doen. Met deze boodschap gingen de mannen van trainer Michael weer naar buiten.

Toen de tweede helft weer begon duurde het niet lang voordat het net weer gevonden was. Met een mooie steekbal van Amin werd Owen op maat bedient. Oog in oog met de keeper wist Owen de 6-0 te scoren. Nog geen 3 minuten later was het opnieuw Owen die de bal tegen de touwen drukte en de 7-0 wist te scoren. Dit keer was het Nasserdine die de assist op zijn naam mocht schrijven. Ja UVS was los en denderde over SVC heen. SVC probeerde van alles maar was vandaag niet opgewassen tegen het sterke UVS. In de 45 ste minuut was er opnieuw een mooie aanval door UVS. Sam van O paste Zakaria in en deze draaide mooi open. Owen vertrok op de rechterkant en dat werd gezien door Zakaria. Deze gaf de bal op maat mee waardoor Owen opnieuw oog in oog kwam te staan met de keeper. Opnieuw wist Owen zijn rust te houden en scoorde de 8-0. Hiermee scoorde hij een onvervalste hattrick. Maar de koek was nog niet op. 2 minuten later wist Amin namelijk vanuit een corner heerlijk de bal tegen de touwen te koppen 9-0. UVS ging voor de 10, maar de lat stond diverse keren in de weg, waardoor we op de 9-0 bleven steken. Achterin hadden Sam van O, Sam de T, Joshua, Donald en Delano alles goed onder controle en vochten voor ieder duel en wisten samen met goed keeperswerk van Luka de 0 te houden. Mannen goed gespeeld. Het was ook leuk om te zien dat we gedurende dit jaar flinke stappen hadden gemaakt. We wisten namelijk nu met grote cijfers te winnen van een tegenstanders waar in het begin nog van verloren werd…….