UVS JO13-2 houden maar 1 punt over, na een fantastische wedstrijd.

Zaterdag 14-01-2017

Als de wedstrijd begint zien we twee gelijkwaardige ploegen die elkaar goed in evenwicht houden. Toch is de eerste kans voor Alphense Boys, maar dankzij het goed uitkomen van Luka weet de spits het doel niet te vinden en schiet de bal voorlangs. In de 10 minuut is het raak voor UVS. Vanuit een corner weet Zakaria goed voor zijn man te komen en kopt de bal prachtig vanuit de eerste paal binnen 1-0.

Vanaf dit moment pakt UVS het initiatief en domineert de wedstrijd met mooie combinaties. Op het middenveld wist UVS steeds weer de bal te veroveren van de fysiek sterke Alphenaren en met goede combinaties de spitsen op te zoeken. Alphense Boys stond met de rug tegen de muur en hanteerde vooral de lange bal. In een counter van Alphense Boys kan de rechtsbuiten na een misstap van de UVS verdediging doorbreken, maar word in het strafschopgebied ten val gebracht. De scheidsrechter floot en wees naar de penalty stip, een terechte beslissing.

Maar Alphense Boys vergat hiervan de profiteren en schoot de bal hard op de paal. Direct schakelde UVS met de bal aan de voet om en stonden binnen 10 seconden aan de andere kant in het strafschopgebied van Alphense Boys. Maar ook UVS wist niet te profiteren van deze snelle uitbraak waardoor we met een 1-0 voorsprong de rust in gingen. Ook in de tweede helft begint UVS weer sterk en krijg direct een goede kans via Max, maar deze weet 1 op 1 met de keeper helaas niet te scoren en ziet zijn bal vlak voor langs gaan. Na een foutje van de Alphense Boys keeper (die met de bal in zijn handen buiten het strafschopgebied komt) is er een vrije trap voor UVS. Trainer Michael maakte de mannen er snel op attent dat deze vrijetrap in 2en genomen moest worden. Zakaria tikte de bal opzij waarna Owen de bal via een been van een Alphenaar binnen wist te schieten 2-0.

Alphense Boys komt nog maar moeilijk aan voetballen toe maar krijgen via een lange bal toch weer een goede kans. Opnieuw is het Luka die goed uitkomt en in eerste instantie de bal weet te stoppen. Helaas is men achterin bij UVS niet attent genoeg waardoor Alphense Boys de bal alsnog in 2de instantie weet binnen te schieten 2-1. UVS ging gewoon door met goed voetballen en wist bijna de 3-1 te scoren. Maar helaas werd de goed aanval niet afgerond en zagen we de bal achter gaan. Met nog 3 minuten op de klok was er een onnodige overtreding door UVS op Alphense Boys op ongeveer 25 meter van het doel. En wat we al eens hadden meegemaakt in een andere wedstrijd gebeurde ons weer.

De vrijetrap werd genomen en een lucky schot dwarrelde onder de lat binnen en bracht de stand op 2-2. Dit was tevens de eindstand. Een teleurstelling voor de mannen van trainer Michael en Leider Humfrey die een top wedstrijd hadden gespeeld. Deze wedstrijd verdiende maar 1 winnaar en dat was UVS. Ook de ouders van Alphense Boys zagen dit als een gestolen punt maar waren daar natuurlijk niet minder blij om. Ik denk dat de leiding inclusief ouders weer genoten hebben van de jonge UVS talenten die hebben laten zien dat er weer flinke stappen in de ontwikkeling gemaakt is. Mannen TOP gedaan.

Verslag: Jay Huis.

Foto’s: Peter Langezaal.

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken.