UVSJO13-2 – SJCJO13-1 een wedstrijd met 2 gezichten

08-04-2017

Vandaag speelde de mannen van trainer Michael thuis tegen SJC uit Noordwijk.

Op 12 november 2016 werd de 1ste wedstrijd tegen SJC nog met 5-2 verloren, we konden dus opnieuw laten zien of we stappen gemaakt hadden of niet. Er werd vandaag gespeeld op veld 3 met echt gras. Omdat de mannen eigenlijk altijd op kunstgras trainen was het de vraag hoe dit uit zou pakken. De mannen begonnen gretig aan de wedstrijd en probeerde SJC direct vast te zetten door de bal goed af te jagen. Hier hadden de fysiek sterke mannen uit Noordwijk zichtbaar problemen mee. Elke opbouw werd steevast verstoord door de gretige aanvallers en middenvelders van UVS. SJC begon hierdoor de lange bal wat vaker te hanteren, maar ook dit was hun niet gegund. Achterin bij UVS werd goed rugdekking gegeven aan elkaar of kwamen de verdedigers steeds voor hun man, waardoor ook dit spel in de kiem werd gesmoord. Met een snelle aanval van UVS en een prachtige steekbal van Zakaria op Max, wist de laatst genoemde de 1-0 te scoren. Nog geen 3 minuten later was er opnieuw een grote kans. Dit keer Was het Owen die een prachtige steekbal gaf op Zakaria, helaas was Zakaria zijn vizier nog niet scherp en ging de bal voorlangs. Ja het was de fase van mooie steekballen voor UVS, want direct was daarna alweer de volgende kans. Dit keer was het Max die een prachtige steekbal gaf op Owen, maar ook Owen wist hiervan niet te profiteren en schoot eveneens voorlangs. Daarna was het dan toch eindelijk raak. Na alweer een steekbal op Zakaria wisten we nu toch het net te krullen en pakte de dik verdiende 2-0 voorsprong. Op gewoon gras spelen was dus geen probleem voor de mannen van trainer Michael, gewoon je ding doen en dan komt het vanzelf goed leek het wel. Met een 2-0 ruststad werden de kleedkamers opgezocht.

Toen de mannen na de rust opnieuw begonnen, zagen we een hele andere wedstrijd. UVS was totaal de draad kwijt en deden alles verkeer. De bal werd niet meer afgejaagd, mannen kwamen steeds 1 stap te laat, liepen de verkeerde looplijnen, etc. SJC daarin tegen begonnen de bal weer te combineren en zocht met mooie aanvallen het doel van UVS op. Of het nou een pep talk was geweest van SJC of de 4 wijzigingen in het veld aan de kant van UVS, ik weet het niet maar we dachten met zijn alle dat we naar een andere wedstrijd aan het kijken waren…………….. Na een aanval van SJC in de 7de minuut komt de bal maar niet weg in de verdediging van UVS. Na een uitschot van Luka komt de bal bij 1 van de SJC spelers en deze schiet direct de bal langs Luka die nog niet terug in zijn goal was 2-1. Op dit moment doet trainer Michael wat omzettingen in het elftal om de mannen weer op de rit te krijgen. Dit pakt goed uit en UVS komt weer terug in de wedstrijd. Er komen over en weer kansen, waarbij UVS uiteindelijk de meest scherpe van de twee ploegen weet te zijn. Na een mooie aanval over rechts weet Zakaria de bal voor te zetten. Sepp weet de bal in de loopt aan te nemen en de bal direct langs de keeper van SJC te spelen 3-1. Uiteindelijk is dit tevens de eindstand. Opnieuw heeft UVS laten zien welke stappen en ontwikkeling het heeft gemaakt, dit is toch prachtig om te zien en iets waar je als speler, trainer, club en ouders trots op kan en moet zijn. Volgende week weer een nieuwe uitdaging tegen het sterke Valken. Ook hier werd in de 1ste wedstrijd van verloren. Eindstand was toen op 12-11-2017 thuis bij UVS 0-6. We zijn benieuwd……………………………

Verslag: Jay Huis