Opnieuw drie punten voor UVS JO15-1

Op 8 oktober speelde UVS JO15-1 de uitwedstrijd tegen U.S.V. Elinkwijk. Toen zonnige omstandigheden, zonnebrillen op en lekker weer. Nu, zwaar bewolkt, regen en wind. Volgens onze verslaggever van die wedstrijd was het een duel die geen winnaar verdiende, maar UVS ging desondanks met een 1-0 nederlaag naar huis. Hoog tijd om dat recht te zetten.

De voorbereiding voor deze wedstrijd was wat rommelig; een paar spelers die uitgeleend waren aan andere teams, rode shirts die al in gebruik waren door een ander team en een kleedkamer die pas om 12:00 uur beschikbaar bleek. Het kan afleiden maar dat deed het gelukkig niet. We startten met Thijs uit de C2 als vervanger voor Ian (beterschap Ian!), met de verdedigende linie bestaande uit Samantha, Xander, Meliksah, Boy, met Benk, Sjors, Tycho op het middenveld en met Daan, Mo en Björn in de aanval.

De eerste 10 minuten oogde Elinkwijk enthousiast en ambitieus. De bal ging goed en in een hoog tempo rond en het leek er een beetje op alsof UVS alleen maar achter de bal aan kon rennen. Het was wat ongeorganiseerd en rommelig bij UVS maar dit werd door Remco al snel goed gezien. Op het moment dat Sjors werd geholpen aan een blessure zette Remco het team anders neer. De verrassende 4-4-2 opstelling van Elinkwijk gingen we nu bestrijden met een 3-4-3 systeem waarbij we in de aanval omschakelen naar 4-3-3. Het effect was vrijwel direct zichtbaar; de vrije man was niet meer te vinden bij Elinkwijk waardoor het balletje minder makkelijk rond ging en UVS meer en meer grip op het spel kreeg.

Meer grip leidde na 12 minuten tot de eerste kans van de wedstrijd. Björn gaf voor van links en de bal klutste naar rand strafschopgebied waar Tycho klaar stond om te schieten. Het schot werd weliswaar door de keeper gehouden maar dit toonde dat UVS meer van zich liet zien. Een paar minuten later werd Mo diep gestuurd op rechts; als een volleerde Robben trok hij naar binnen en loste een gevaarlijk schot, dat door de keeper nog maar net tot corner verwerkt kon worden. Het was duidelijk dat UVS nu meer en meer het initiatief nam waarbij de verdediging sterk stond, het middenveld belangrijke duels won en de voorhoede kansen creëerde. In de 20e minuut een corner voor UVS die door Elinkwijk niet lekker weggewerkt kon worden. De centrale verdediger besloot de bal hard weg te schieten maar dat ging via de hand van een Elinkwijk verdediger; penalty. Sjors wist deze kans netjes en zorgvuldig te verzilveren (1–0).

Ondanks de 1–0 achterstand wist Elinkwijk nog steeds niet goed raad met het (positie)spel en de goede inzet van UVS. De bal ging achterin prima rond maar heel veel verder dan dat kwam Elinkwijk niet. De eerstvolgende kans was dan ook opnieuw voor UVS toen Mo een voorzet van links op een haar na op het hoofd van Daan wist te krijgen. Een fractie van een seconde langzamer en dit was geheid een doelpunt geweest. Maar dat geheide doelpunt kwam er een minuut later alsnog, toen Björn ‘een Bergkampje’ liet zien. Een mooie aanname van de bal net buiten de 16 meter, waarmee hij zijn verdediger in één keer voorbij was om de op hem af stormende keeper vervolgens in de luren te leggen met een geweldige stift. Echt een heerlijk doelpunt (2–0). Op slag voor rust was er ook nog een kans voor Sjors uit een corner van Daan maar die bal ging net naast en er werd dan ook gerust met 2–0. Een stand die zonder meer verdiend was, omdat UVS, na de omzetting door Remco, gewoon de betere was.

De tweede helft ging van start met dezelfde spelers als in de eerste helft. Het spel toonde dan ook hetzelfde beeld als in de eerste helft, maar echte kansen bleven uit. Elinkwijk wist zich niet te herpakken en het was eigenlijk opvallend dat ze niet of nauwelijks ruimte vonden om kansen te creëren. Na een kwartier werd Tycho vervangen door Tim.

In de 19e minuut wist Mo Benk te vinden die op een meter of 20 van het Elinkwijk doel stond. Benk had al gezien dat de keeper wat ver voor zijn goal stond dus bij aanname volgde direct het schot dat heerlijk over de keeper zo de kruising in zeilde; lekker doelpunt van de scoorgrage Benk (3–0).

In de 22e minuut maakte Daan plaats voor Fabian. Een paar minuten later had Elinkwijk zijn eerste echte kans in de wedstrijd; een vrije trap buiten de 16 werd mooi ingeschoten maar landde op de linker kruising. De volgende wissel diende zich aan en Meliksah verruilde zijn plek voor Yannick. De 3–0 en het missen van hun enige kans in de wedstrijd zorgde voor hangende koppies bij de tegenstander. Het was Elinkwijk wel duidelijk dat ze met lege handen naar huis zouden gaan en dat daar helemaal niets op af te dingen viel. UVS was en bleef Elinkwijk de baas en met wat meer overleg en zuiverheid had de score mogelijk nog wat hoger kunnen uitvallen. Maar na het eindsignaal van de goede leidende scheidsrechter kon iedereen prima leven met de 3-0 en de drie welverdiende punten.

9 uit 4 is een mooie score, 12 uit 5 is nog mooier natuurlijk😊. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie en dat is AFC’34. Op jacht naar de volgende overwinning, succes UVS JO15-1!

Wedstrijdverslag: Fred Driessen

Fotografie: Fons Cornelissen