UVS JO15-1

Single Blog Title

This is a single blog caption

UVS JO15-1: “Alles op Timo”

Paaszaterdag startte de dag al vroeg om op het afgesproken tijdstip van 8.00 uur bij AFC’34 in Alkmaar aanwezig te kunnen zijn, alwaar de eerste editie van het Paastoernooi werd georganiseerd. Een toernooi met een aantal teams dat wij in de competitie al waren tegengekomen, maar ook een aantal nieuwe tegenstanders voor ons. Het was een droge dag, met af en toe een flauw zonnetje, maar met een onaangenaam koude wind. De warmte zou vandaag volledig van het voetbalveld moeten komen.

Aangezien een groot deel van UVS JO15-1 de inhaalwedstrijd voor UVS JO17-1 tegen Baronie in Breda moest helpen spelen, was UVS JO15-1 deze dag een interessant gelegenheidsteam, dat ik hieronder graag aan u voorstel:

Boven v.l.n.r.: JanWillem van Stigt (verzorger); Teun Platteel (leider), Milan Bremmer, Daan Dekker, Yannick Loumpranos, Samantha van Diemen, Lars Onstenk, Timo Lagerberg, Remco Breuer (trainer/coach), Fenno van de Hoek (ass. trainer), Ben van Diemen (ass. scheidsrechter)
Onder v.l.n.r.: Jan de Groot, Björn van Stigt, Jasper Potjewijd, Fabian Platteel, Thijs Scheffer, Tycho Douwes, Benjamin Cornelissen, Benk Driessen en Romello Cuvelier

De eerste wedstrijd speelden we tegen AFC DWS uit Amsterdam. UVS koos er slim voor zich als eerste op te stellen, zodat we het 30 minuten durende wedstrijdje met de wind in de rug zouden spelen. Een actie die we gedurende het gehele toernooi zouden herhalen, maar slechts ten dele succesvol bleek.

Het werd een wedstrijd waarin UVS nagenoeg het volledige half uur domineerde en enkele uitgesproken kansen creëerde; Yannick zijn voorzet geholpen door de wind bijna de kruising in zag draaien en waarin een snoeihard schot van Tycho op de lat uiteen spatte. Aan de andere kant moest onze sluitpost Thijs ook een keer ingrijpen, hetgeen hij foutloos deed. De strijd werd uiteindelijk doelpuntloos afgesloten, terwijl UVS deze wedstrijd toch eigenlijk wel een doelpuntje en daarmee de winst verdiende.

In de poulefase zat het tempo er gelukkig goed in, want na 40 minuten stond UVS al weer opgesteld voor de volgende pot voetbal tegen Zouaven (heldhaftige katholieke strijders in het leger van de Paus) JO15-1 uit Grootebroek, die hun eerste wedstrijd ook doelpuntloos hadden afgesloten tegen Victoria uit Hilversum. Om na de poulefase om plekken 1 tm 8 mee te mogen strijden zou een overwinning voor alle 4 de teams dus welkom zijn. UVS was weer de betere ploeg en Yannick wist vanuit een verre ingooi Milan in het strafschopgebied te bereiken. Milan behield goed het overzicht en legde de bal strak en panklaar voor de inkomende Timo, die de bal vanaf dichtbij strak achter de Zouaven keeper schoof (1-0).

Enkele minuten later was het weer Timo die een steekpass op maat van Benk tot doelpunt wist te promoveren (2-0). Omdat op het andere veld AFC DWS ondertussen op 3-1 voorsprong stond, zou een extra doelpuntje voor UVS wel wenselijk zijn. Maar de wind speelde ons vaker parten dan dat we daar voordeel van hadden, want veel dieptepasses verdwenen over de achterlijn. Zouaven deed af en toe wat terug en bij een van die pogingen, dwars door de UVS verdediging waren zij succesvol (2-1) en daarmee was ook de eindstand bereikt.

De laatste poulewedstrijd was tegen Victoria uit Hilversum. Zij moesten met slechts 1 punt uit hun voorgaande twee wedstrijden, winnen om zich nog voor de winnaarspoule te kunnen kwalificeren en dat leidde tot veel strijd en bikkelharde charges. Aanslagen op Timo, Daan en Benk werden ternauwernood overleefd, desondanks kwam UVS ongeschonden uit de strijd en hield er op het slagveld nog 1 punt aan over. Daarmee werden we tweede in onze poule achter DWS en ontmoetten we in de eerste kruisfinale om plekken 1 t/m 8 AFC’34 JO15-1.

In de competitie was dit team ons thuis en uit te slim af, dus het zou een lastige opgave worden nu wel van het thuisteam te winnen. Het psychologische spel voor de wedstrijd wie het voordeel van de wind zou hebben, werd weliswaar door UVS gewonnen, maar tijdens de wedstrijd bleek dit voor UVS geen voordeel en voor AFC’34 geen nadeel. Het Alkmaarse team combineerde zich (te) gemakkelijk door het UVS middenveld en verdediging heen een scoorde drie keer, terwijl UVS met af en toe een counter de bal steevast over de achterlijn zag waaien. Op deze overwinning van AFC’34 was wederom niets af te dingen. AFC’34 ging door naar de kruisfinale voor plaats 1 t/m 4 en wij kwamen AFC DWS weer tegen in de kruisfinale om plaats 5 t/m 8.

Deze keer werd het krachtsverschil tussen UVS en AFC DWS wel in doelpunten uitgedrukt en wisten we tweemaal het doel van AFC DWS te bereiken. De eerste keer werd een voorzet van links wederom door Timo fraai tot doelpunt verwerkt (1-0) en het tweede doelpunt kwam op naam van Benk, na een combinatie met Timo dwars door de AFC DWS defensie (2-0). Zo kwam Timo dit toernooi op 3 doelpunten en een assist en werd hij mijns inziens MVP van het toernooi. Echter de mooiste treffer kwam op naam van Yannick, die met een ferme uithaal de keeper volledig verraste en de bal snoeihard tegen de touwen joeg. Alleen jammer dat het de touwen van het doel op het andere veld betrof 😉

Na anderhalf uur wachten, konden we ons opmaken voor onze laatste wedstrijd om de 5e en 6e plaats. De tegenstander was Leeuwarder Athletische Club (kortweg L.A.C.) Frisia 1883 uit Leeuwarden. Het was de laatste wedstrijd van het toernooi, waarbij de scheidsrechters waarschijnlijk al aan de nodige versnaperingen zaten, want daar waar de vorige kruisfinales telkens zelfs door 3 onafhankelijke (ass.) scheidsrechters werden geleid, was er nu in geen velden of wegen een scheidsrechter te bekennen. Om toch voor donker thuis te zijn, startten we de wedstrijd uiteindelijk maar zonder leiding, hetgeen achteraf niet helemaal ons ding bleek. Deze wedstrijd ging dan ook jammerlijk verloren, waardoor we op de 6e van de 16 posities eindigden; alsnog geen slecht resultaat, durf ik te stellen.

Daarmee was een lange voetbaldag ten einde gekomen en keerden we tevreden en voldaan terug naar huis. Namens UVS JO15-1 wil ik Timo, Milan, Jan, Jasper, Romello, Thijs en Lars hartelijk bedanken voor jullie perfecte invalbeurt. Klasse!

Toernooiverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Fons Cornelissen

Alle foto’s van dit toernooi bekijken