UVS JO15-1: “Au!, dat doet pijn”

In het streven¬†om van de twee-na-laatste plaats af te komen, werd het UVS JO15-1 afgelopen weekend niet gemakkelijker gemaakt. Sjors en Tim zijn voor de laatste wedstrijden aan UVS JO15-1 onttrokken en aan de JO17-selectie toegevoegd; het is ook elk jaar hetzelfde liedje ūüôĀ ¬†en Samantha ging met de KNVB voor een toernooi naar Duitsland. Maar goed, UVS JO15-1 heeft voldoende kwaliteit in huis om het gemis van dit trio¬†op te kunnen vangen.

Kwaliteit zou er zeker aan te pas moeten komen om uit van de¬†op nummer 3 geplaatste BFC te kunnen winnen. Het team uit Bussum heeft¬†nog volop promotiekansen en wilde zich sowieso op¬†de in De kikkerpolder met 4-0 verloren wedstrijd revancheren. Om niets aan het toeval over te laten en er daarbij ook een dagje-uitje voor het team van te maken, startte de dag voor UVS JO15-1 met een ontbijt “Bij tante Jans”. Geregeld door Richard en gesponsord door Theo Annokkee, eigenaar van¬†restaurant ‚ÄúBij Tante Jans‚ÄĚ,¬†was het een gezellig en prima verzorgd ontbijt, waarvoor namens UVS JO15-1, de leiding en de ouders onze hartelijke dank.

Ondertussen stond er een Beuk touringcar als UVS Spelersbus klaar; geregeld en gesponsord door Remco Tetteroo. In stijl en heerlijk relaxed, reden we in 3 kwartier naar Bussum, alwaar we ruim op tijd op het Sportpark van BFC arriveerden. Remco, nogmaals dank voor dit vorstelijke vervoer. Het voelde even alsof we weer in Barcelona waren.

Om 15.00 uur startte de wedstrijd en leek het de eerste minuten een gelijk opgaande strijd te worden, maar dat was maar schijn. BFC zette continu druk en UVS was niet in staat zich daar onderuit te voetballen. Eigenlijk alles wat wij deden tijdens de thuiswedstrijd tegen BFC (“op alle linies werd gestreden¬†de bal ging veelvuldig via de combinatie naar voren in plaats van de lange pass”), werd nu door BFC gedaan en niet door UVS. Wij speelden met een teruggetrokken, hangende spits, waardoor de BFC-verdedigers alle ruimte in de opbouw hadden en ongehinderd de bal achter de UVS verdediging konden neerleggen, waar de levensgevaarlijk snelle vleugelspelers wel raad mee wisten. De UVS verdediging was tegen zoveel druk en aanvalskracht¬†niet opgewassen en moest lijdzaam toezien dat BFC al voor rust 3 keer scoorde.

In en net na rust werden wat spelers gewisseld, maar in de speelwijze¬†wijzigde niets, zodat¬†BFC ook de tweede helft vrijuit kon opbouwen en met passes kon blijven strooien. Het werd een kopie van de eerste helft en daarvan wisten we het resultaat al. Pas toen de 6-0 op het scorebord stond en met nog 10 minuten speeltijd, cre√ęerde UVS haar enige twee kansen: Een 1 op 1 van invaller Milan Bremmer met¬†de keeper, waarbij de keeper de bal uit zijn doel bokste en een hard schot van Boy in de korte hoek werd ook door de keeper geweerd.

Het werd een pijnlijke nederlaag zonder eretreffer voor UVS. De busreis terug naar Leiden werd¬†een stille tocht en leek een eeuwigheid te duren. Maar niet lang getreurd want¬†onze kansen op een hogere notering zijn nog niet verkeken. Als we de laatste 2 wedstrijden winnen en het zit eindelijk een beetje mee, dan eindigen we alsnog als¬†8e en daarmee sluiten we het seizoen keurig af. Eerst spelen¬†we volgende week Paaszaterdag op het goed bezette toernooi van AFC’34 in¬†Alkmaar. Ik kijk er alweer naar uit.

Dit weekend is Hollandia JO15-1 met een 2-3 zege op Hoofddorp S.V. en nog slechts 2 wedstrijden te spelen, op een onoverbrugbare voorsprong van 8 punten gekomen en daarmee zijn zij de terechte kampioen in de 2e Divisie A seizoen 2016-2017.

UVS JO15-1 feliciteert Hollandia met het kampioenschap!

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Anton Douwes

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken