UVS JO15-1 komt net tekort in Alkmaar

Met een voorzichtig lenteweertje trad UVS JO15-1 aan in Alkmaar tegen AFC’34. De club waar veel profvoetballers hun voetbalwieg zagen staan. Onder andere PSV trainer Philip Cocu speelde hier in zijn jeugdjaren.

Trainer Breuer moest deze wedstrijd improviseren met de opstelling, omdat een aantal spelers blessures bij JO17 moest opvangen en er ook nog gekampt werd met een aantal blessures, ziekte en twijfelgevallen in de eigen ploeg. Daarom geen Sjors, Boy, Benjamin, Benk, Tim, Ian en Meliksah deze keer. We waren dan ook erg gelukkig met de hulp van van Jasper, Jan, Milan, Thijs, Timo en Sven. Bedankt mannen!

De opstelling bestond deze keer uit de verdediging met Daan, Samantha, Jan en Xander gevolgd door een middenveld met Fabian, Jasper en Tycho en in de frontlinie Björn, Mohamed en Milan. Het hoog geklasseerde (2e plaats) AFC’34 werd de eerste helft prima in bedwang gehouden. Sterker, UVS speelde met lef en kwam een aantal keer gevaarlijk in de zestien. Al begin eerste helft wist Milan zich over rechts goed vrij te spelen en zijn schot ging net voorlangs en helaas was er niemand om de bal met een teen het doel in te werken. De hoge druk op de opbouw van de geel blauwen veroorzaakte de nodige onrust bij de Alkmaarder defensie. Zo wist onder andere Björn een bal goed te onderscheppen en de zestien in te dribbelen. Net voordat hij wilde terugleggen werd een goede sliding ingezet, waardoor het bij 0-0 bleef.

Achterin bleken de zaken goed op orde. De met veel rust spelende Jan Kromhout hield samen met de gehele defensie de boel goed op slot en als er al een uitbraak dreigde, greep Thijs scherp en gretig in. Verder dan een gevaarlijke kopbal voorlangs uit een corner kwam AFC’34 eigenlijk niet. Met een 0-0 ruststand gingen beide teams aan de thee en het Leidse publiek toog tevreden en met goede moed naar de kantine.

De 2e helft liet helaas een iets ander beeld zien. De Alkmaarders kwamen met 2 verse krachten uit de kleedkamer en die bleken beiden zeer gevaarlijk. Er ontstond een behoorlijke druk op het Leidse doel. Na enkele minuten dribbelde de linksbuiten naar binnen, omspeelde een aantal Leidse spelers en bracht de spits in stelling. Opgelegde kans, maar Thijs wist de prima ingespeelde bal met een uiterste krachtinspanning uitstekend te pareren. Dit leidde een aantal gevaarlijke en hachelijke situaties in voor het Leidse doel. Elke keer trof de defensie echter de ijzersterk keepende Thijs op zijn pad.

Het publiek begon te geloven dat er een stunt in zat voor de Leidenaars, want deze keeper leek vandaag onverslaanbaar! Inmiddels waren Yannick en Sven ook in de ploeg gekomen, dus met deze verse krachten zou het zomaar kunnen lukken.

Helaas bleek het enige minuten later toch anders uit te pakken. Nadat Samantha met een goed blok een gevaarlijk kans nog tot corner wist te brengen, bleek diezelfde corner de inleiding tot de 1e goal van de middag. De bal belandde bij de vrouwelijk spits die afdrukte. De bal werd echter geblokt en kwam weer op rand 16 bij dezelfde dame die wederom, nu met minder kracht maar wel met de juiste richting richting doel schoot en Thijs met een woud van spelers voor zich, kansloos liet.

Niet veel later kreeg deze dame nog een opgelegde kans, maar wederom was het Thijs die redding bracht. De druk was echter niet meer te stoppen en niet veel later wist onze defensie een bal in de zestien niet goed te verwerken, waardoor de rechterspits een vrije doelpoging kreeg. Deze sloeg onverbiddelijk toe (2-0). Daarmee was de wedstrijd beslist, maar het was nog wel leuk voor het Leidse publiek om naast Sven van Overloop ook Timo Jansen te zien debuteren. Bij zijn eerste balcontact gooide hij er direct een Panna uit en de laatste minuten wisten beide debutanten nog wat druk op het Alkmaarder doel te brengen. Het bleef echter bij 2-0. Uiteindelijk een terechte uitslag.

Het jonge team van Breuer mocht echter trots zijn op de inzet en het getoonde spel. Genoeg aanleiding om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien.

Wedstrijdverslag: Coen Dekker