UVS JO15-1 neemt 3 punten mee uit Beverwijk.

Zaterdag 29 april toog UVS JO15-1 af richting Beverwijk voor de wedstrijd tegen DEM, de club die eerder dit jaar met een nipte overwinning de kikkerpolder verliet. UVS trad aan met achterin Thijs op doel, met Benjamin, Xander, Jan en kersverse international Samantha voor zich. Op het middenveld verschenen deze keer Benk, Meliksah en Boy en voorin moesten vleugelspelers Mohamed en Daan onze spits Tycho van aanvoer voorzien.

UVS begon fris aan de wedstrijd en hield dat de gehele wedstrijd vol. Prima combinatievoetbal, hoog druk zetten en een flinke portie vechtlust waren de ingrediënten van wat het Leidse publiek kreeg voorgeschoteld deze ochtend.

In de eerste minuten waren al goede kansen voor Tycho en Daan. Deze laatste ging op snelheid op de keeper af maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Over de vleugels werd DEM vaak op snelheid geklopt. Dit leidde al vroeg in de wedstrijd tot de 0-1. Op links brak Mohamed door, ging een prima 1-tweetje aan met Tycho en schoof de bal beheerst langs de uitgekomen keeper in het doel.

Niet veel later weer een aanval over de linkervleugel, maar de inzet van Mohamed over de keeper trof deze keer de paal. Een aantal minuten later was het wel raak. Daan brak over rechts door en legde de bal af op de ingekomen Mohamed. Deze bleef rustig en tikte beheerst de 0-2 binnen.

Tegen het wedstrijdbeeld in wist DEM de 1-2 aan te tekenen. De Beverwijkse spits wist in het centrum de bal te verlengen op een opstomende middenvelder, die vrij voor Thijs de bal in het net bracht.

Het was goed om te zien dat UVS zich niet van de wijs liet brengen maar gelijk doorging waar het mee begonnen was: aanvallen! Terwijl zijn vader nog ergens op de A4 met pech op technische hulp stond te wachten, scoorde Tycho de 1-3. Hij pikte een afvallende bal op rand 16 op, sneed door de defensie en liet de keeper kansloos.

Boy was na een goed ingestudeerde korte corner nog dichtbij de 1-4, maar de keeper wist de bal in de korte hoek nog met zijn voeten weg te werken. Dezelfde keeper wist ook nog net voor rust een gevaarlijke kopbal van Xander uit het doel te ranselen.

Na rust kwam Romello in het veld en beleefde een prima invalbeurt. DEM leek na rust met ambities uit de kleedkamer te zijn gekomen. Zo dook direct een Beverwijkse spits op voor Thijs. Maar gelukkig stond het vizier niet op scherp. Ook volgden er enkele gevaarlijke corners met kopgevaar.

Mohamed bleek vandaag echter in uitstekende vorm. Op links liet hij zijn tegenstander weer zijn hielen zien; sneed de zestienmeter in en legde prima terug op Tycho, die op zijn beurt de bal op rand 16 naar Boy speelde. Die bedacht zich niet en met een rake schuiver liet hij het net bollen (1-4)!

Dat luidde weer een golf aan Leidse aanvallen in. Inmiddels waren er ook verse krachten bijgekomen: Jasper, Milan en Björn. Mohamed bekroonde zijn puike wedstrijd nog met een prachtige 3e treffer. Op een pass van Xander ging Mohamed diep, wipte de bal over de keeper, liep door en tikte de bal binnen. Prachtige goal (1-5)!

Daaropvolgend waren er nog goede kansen voor Daan en de gevaarlijke Milan, maar de Beverwijkse doelman bewees nog eens dat zijn uitstekende optreden eerder dit jaar in Leiden geen uitzondering was. Thijs stond echter ook zijn mannetje, want wist nog 2 keer prima een 2e tegentreffer te voorkomen. Kortom: Een prima teamprestatie van de Leidse ploeg.

Volgende week wordt het seizoen afgesloten met de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Met deze inzet en spelvreugde kan deze wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet gezien worden.

Wedstrijdverslag: Coen Dekker

Fotografie: Fons Cornelissen

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken