UVS JO15-1 pakt 3 punten in Koog Zaandijk!

Zaterdagochtend 11 maart 12:15 uur ving de wedstrijd aan tussen UVS JO15-1 en KFC op sportpark de Koog. UVS speelde zonder Meliksah, die de gelederen van JO17 versterkte en de nog geblesseerde Benjamin. Dit maakte dat er deze wedstrijd 2 fitte spelers op de bank zaten. Met deze keer Fabian in de spits en Sjors op het middenveld liet UVS met name de eerste helft misschien wel het beste voetbal van dit jaar zien. Uiterst compact en geconcentreerd maakten ze het veel hoger geklasseerde KFC erg moeilijk.

Verdedigend stond het als een huis, het middenveld knapte veel vuil werk op en voorin wisten de blauw witten de bal goed vast te houden. Het leidde tot een aantrekkelijk schouwspel zonder dat er veel opgelegde kansen aan beide kanten te zien waren.

UVS toonde zich echter productief deze middag. Een flink schot van Benk binnen de 16 ging richting doel en werd vlak voor de lijn door Xander verlengd tot een doelpunt. De assistent scheidsrechter wapperde met zijn vlag voor buitenspel maar de scheidsrechter wees resoluut richting de middenstip (0-1)!  Met deze tussenstand gingen beide ploegen ook de rust in.

De 2e helft kwam KFC wat frisser uit de kleedkamer. Het was duidelijk dat de ploeg zich had voorgenomen om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dat lukte erg snel. Uw verslaggever had de deur van de kantine nog niet achter zich dicht gedaan of de bal lag in de touwen (1-1). Daarna volgde een aantal spannende momenten. KFC voerde de druk op en het  spel aan Leidse kant werd onrustiger.  UVS bleef echter overeind. Sterker, halverwege de 2e helft belandde een corner van Daan bij de net ingevallen Mohamed. Die besloot gedecideerd met links af te drukken en de bal strak in de kruising te jagen. Schitterende goal!

De andere invaller, Yannick luidde met een verre ingooi Benks kwartiertje in. Onze “stofzuiger” op het middenveld had thuis afgesproken er vandaag even vier in te prikken. Hij zag de ingooi van Yannick aankomen en bedacht zich geen moment, dook op in de zestien en via een mooie volley joeg hij de bal in de touwen (1-3)! Wat een weelde!

Wat het Leidse publiek toen nog niet wist, was dat het mooiste nog moest komen. Enkele minuten later volgde een mooi crossball van Samantha door het midden. Benk dook in het gat, zag de keeper zijn doel uit komen en vanaf een meter of twintig lepelde hij de bal over de keeper, keurig onder de lat achter de doellijn (1-4).

Terwijl de Leidse supporters zich in de armen knepen volgde er ineens een tegentreffer 2-4. Het zou toch niet…. Nee hoor, het was nog steeds “Benk-time”. Direct volgend op de 4-2 belandde de bal bij Daan, die de bal terugspeelde op Benk. Vanaf een meter of 25 aan de rechterkant kan je er voor kiezen om de bal vast te houden en irritant bij de cornervlag tijd te gaan rekken. Benk had een ander plan…… een afstandsschot over de iets te ver voor zijn doel staande keeper schieten.  De keeper zag in verslagen toestand de bal via onderkant lat achter de lijn landen….. (2-5)!! en een zuivere hattrick!

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van deze mooie pot voetbal. Een heerlijke overwinning met goed spel en prachtige goals. Is dit het startschot voor een mooie serie?

Wedstrijdverslag: Coen dekker

Fotografie: Peter Langezaal

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken