UVS JO15-1 piekt in de laatste wedstrijd

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen voor UVS JO15-1. Een wedstrijd waarvan het resultaat weliswaar geen cruciale gevolgen zou hebben, maar die in ieder geval voor UVS nog wel een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan de eindklassering. Bij winst zou UVS maar liefst 3 plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen en eindigen op een respectabele 7e plaats, alhoewel een 8e plek meer voor de hand ligt, aangezien Hoofddorp wel 3 punten zou pakken tegen hekkensluiter Argon. Om te winnen moest UVS er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop en niet zoals in Wormerveer te laat starten met voetballen.

Met deze zelfde instelling startte ook Fortuna W. aan de wedstrijd en wist UVS direct vast te zetten en zichzelf binnen 2 minuten te belonen met een 0-1 voorsprong. Goed, het kan maar beter duidelijk zijn dat Fortuna niet vrijwillig aan die 2 of 3 plaatsen stijging op de ranglijst zou meewerken. UVS moest het op eigen kracht doen en dat leverde een alleraardigste eerste helft op, met veel strijd en veel druk naar voren, door beide teams.

UVS was echter scherp in de afronding en scoorde maar liefst 3 treffers, waarvan een hele fraaie van Benk, die de bal van buiten de 16 meter met een streep de kruising in stuurde. Op slag van rust bracht Fortuna de spanning terug in de wedstrijd door de 3-2 aan te tekenen.

Kort na rust drukte Fortuna door en sneed tweemaal dwars door de UVS defensie en kwam op voorsprong (3-4). Hiermee leek UVS’ laatste kans op een betere eindnotering verkeken, maar het rechte de rug en zette alles op alles. Een fraai afstandsschot van Xander zorgde voor de aansluiting en zelfs kort voor het eindsignaal kwam UVS alsnog op een beslissende voorsprong (5-4). Hiermee sloot UVS de competitie in stijl af en kwam met deze extra 3 punten op een totaal van 27 en kwam daarmee alsnog boven Elinkwijk, DEM met elk 25 punten, op de 8e plaats. De eindstand werd afgesloten door De Meern (9 punten) en Argon (2 punten).

Kortom, een mooie eindsprint met een bevredigend resultaat.

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Fons Cornelissen

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken