UVS JO15-1

Single Blog Title

This is a single blog caption

UVS JO15-1 sloot te laat aan

Met dit weekend speelronde 19 van 22 op het programma, is de competitie in de 2e Divisie A in een cruciale fase gekomen. In de laatste 4 wedstrijden zijn voor ieder team nog 12 punten te behalen. Voor koploper Hollandia, met 8 punten voorsprong op AFC’34 is het een kwestie van tijd om het kampioenschap te vieren. Voor de nummers laatste (Argon) en een-na-laatste (De Meern) was vorige week het doek reeds gevallen en speelden zij dit weekend onderling een prestigestrijd om keizers baard. Nu de degradanten bekend zijn, is UVS ook definitief veilig, maar verreweg tevreden over de huidige twee-na-laatste klassering. Daar kan UVS dit weekend echter verandering in brengen door in de thuiswedstrijd van Hoofddorp S.V. te winnen. Ervan uitgaande dat DEM haar thuiswedstrijd van AFC’34 verliest, zal UVS bij winst 2 plaatsen op de ranglijst stijgen en zich nestelen op de 8e plek. In theorie kunnen we nog 5e worden, maar dan moeten we alles winnen en een verschil in doelsaldo van 32 doelpunten goedmaken. Wiskunde was nooit mijn sterkste punt, maar dit lijkt me schier onmogelijk, dus laten we ons focussen op goed voetbal en op plekken 6 t/m 8.

Voor aanvang van de wedstrijd was het wat chaotisch met kleedkamers, een plek voor de warming up, spelers en bijbehorende spelerskaarten die vanuit andere teams moesten komen, in combinatie met een ‘Pietje Precies’ scheidsrechter gaf dat bij de leiding van zowel UVS als Hoofddorp S.V. de overnodige wedstrijdspanning. Maar het wedstrijdverslag van onze uitwedstrijd tegen Hoofddorp S.V. teruglezend, leek mij een scheidsrechter die de KNVB spelregels op de letter zou volgen, zo slecht nog niet. Dat gezegd hebbend en voor UVS het belang van deze wedstrijd scherp op het netvlies hebbend, zou je denken dat in ieder geval UVS vol op de winst zou gaan voetballen.

Echter was het Hoofddorp dat het initiatief nam en al in de eerste minuten gevaarlijk was met een laag hard schot in de rechter hoek. Keeper Thijs, die de nog steeds de van een operatie herstellende Ian vervangt, moest al direct gestrekt naar de hoek om de bal tot corner te tikken. Ook de corner was gevaarlijk, want de bal werd met een boogje op bovenkant lat gekopt. Hoofddorp maakte zijn bedoelingen direct duidelijk. Thijs was in de 5e minuut weer belangrijk voor zijn team, toen hij een razendsnelle uitval van Hoofddorp over rechts eindigend in een 1 op 1 met de Hoofddorpse spits, met een goede sliding verijdelde. Enkele minuten later weer een Hoofddorpse counter, toen een UVS aanval met een reglementaire sliding werd onderbroken en de bal binnen 2 keer raken aan de overkant bij de Hoofddorpse spits belandde. Met een correcte ingreep behoedde Xander dat de spits gevaarlijk kon worden. Nee, Hoofddorp was niet van plan stuivertje te wisselen op de ranglijst.

Het eerste wapenfeit van UVS was in de 22e minuut toen de bal vanuit een corner door Hoofddorp aan de overzijde tot uitbal werd verwerkt en de ingooi snel door Yannick op Benk werd genomen. Benk trok de bal direct voor, want 3 kwart van UVS stond als gevolg van de corner nog in de 16 meter. Xander plantte zijn hoofd tegen de bal, maar de bal miste vaart en precisie om het de keeper moeilijk te maken. Toen in de 25e minuut de bal vanuit een scheidsrechtersbal door UVS over de zijlijn werd getrapt en daarmee aan Hoofddorp S.V. werd teruggegeven, maaide de laatste man vanuit de ingooi finaal over de bal heen en kon Daan simpel oppikken en terugleggen op Mo, die kort daarvoor voor de geblesseerde Meliksah was ingevallen. Mo had op slechts enkele meters afstand een leeg doel voor zich en schoot voor de aanstormende verdediger kon ingrijpen, onberispelijk binnen (1-0).

Lang mochten we echter niet van de voorsprong genieten, want de volgende minuut werkte Samantha de bal vanuit een corner in eerste instantie weg, maar deze werd halverwege UVS helft door Hoofddorp opgevangen en weer de 16 ingebracht. De Hoofddorper spits nam behendig aan en lobte de bal over Thijs heen het doel in (1-1). Eerlijk is eerlijk, een fraai doelpunt, maar zo kort na de openingstreffer mag zo’n tegendoelpunt natuurlijk nooit vallen.

En kort daarop mocht UVS van geluk spreken dat het niet direct op achterstand werd gezet, toen een hachelijke glijpartij vlak voor UVS doel, de bal in de voeten van Hoofddorp deed belanden. Uit het schot dat daarop volgde, rolde de bal rakelings aan UVS’ doel voorlangs. Zo kon UVS opgelucht ademhalen en met een gelijke stand richting kleedkamer, maar niet voordat Thijs zijn team andermaal redde, door gestrekt naar de hoek een Hoofddorps schot onschadelijk te maken.

De 2e helft startte zoals de eerste eindigde: met een grote kans voor Hoofddorp en een prima redding van Thijs. Hoofddorp was gretiger in de duels, werd regelmatig door de goed leidende scheids teruggefloten, maar bleef onverminderd de duels aangaan. Hierdoor kwam UVS nauwelijks aan voetballen toe en werd vastgezet op het middenveld. Toen Hoofddorp vervolgens vrij over rechts mocht opkomen en de bal ongehinderd kon voorgeven, was het de spits die de bal simpel kon binnenlopen (1-2).

In de 20e minuut vergrootte Hoofddorp de score door de bal met een wippertje de 16 in te passen. De Hoofddorper aanvaller speelde zichzelf met een kapbeweging vrij en haalde van dichtbij hard uit, Thijs kansloos achterlatend (1-3). Met nog een kwartier speeltijd werden Benjamin, na wekenlange blessureleed, Sjors, na zijn wedstrijd in UVS JO17-2 en Jan de Groot, na zijn met 6-1 gewonnen wedstrijd in UVS JO15-2, ingebracht in een poging de wedstrijd alsnog te doen kantelen. In de de 27e minuut werd een voorzet van Mohamed vanaf links in eerste instantie nog door Hoofddorp weggetikt, maar vervolgens opgepikt door Daan, die daarmee 1 op 1 met de keeper kwam. Daans schot werd jammer genoeg geblokt en de rebound door Mo voorlangs geschoten.

Aan de overzijde werd de daarop volgende aanval een doelpunt, onder protest van de Hoofddorper bank en meegereisde supporters, wegens buitenspel afgekeurd. Hieruit putte UVS kracht en zette er nog maar eens de schouders onder. Sjors onderschepte de bal op het middenveld en passte in de loop op Björn, die samen met Boy de Hoofddorper verdediging doorkliefde en de 2-3 binnenschoot. Kon het dan toch nog gebeuren.

Maar de wederopstanding en inspanningen van UVS kwamen te laat, want ondanks dat de scheids tot ver in de 40 minuten liet doorspelen en in deze slotfase nog enkele hoofddorpers op de bon slingerde, gaf Hoofddorp de voorsprong niet meer uit handen. Over de gehele wedstrijd bekeken was Hoofddorp de terechte winnaar en stegen zij in plaats van wij een plaats op de ranglijst.

Maar er wachten ons nog 3 mogelijkheden om onze positie op de ranglijst te verbeteren, waaronder volgende week uit tegen BFC. Het zal niet gemakkelijk worden, want de jongens uit Bussum willen niets liever dan zich de kansloos met 4-0 verloren wedstrijd in de Kikkerpolder revancheren. Dat kan een mooie wedstrijd worden, mits UVS zich weer vanaf de eerste minuut van zijn goede kant laat zien en niet wacht tot het laatste kwartiertje.

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Fons Cornelissen

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken