UVS JO15-1 wint UVS Top Toernooi

Op Hemelvaartsdag stond De Kikkerpolder in het teken van UVS Top Toernooi. Een toernooi waarover het prachtige toernooiboekje schreef, dat UVS met gepaste trots deze dag clubs uit alle windstreken ontving, waaronder zelfs FC Honka uit Finland. In de poule van UVS JO15-1 zouden we de volgende tegenstanders treffen: Sparta (AV) JO15-1; Marechal Unité Academy JO15-1; SHO JO15-1 en UNA JO15-1.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Sparta (AV), een Rotterdamse Hoofdklasser, die in de competitie alleen Westlandia nipt voor zich moest laten gaan. Het werd een spannende wedstrijd waarin Sparta liet zien over veel voetbalkwaliteiten te beslissen, maar waarin UVS desondanks het betere van het spel en de beste kansen had. Maar de 25 minuten durende wedstrijd was voor beide teams te kort om tot scoren te komen, dus bleef de stand 0-0.

Direct daarna moest UVS weer aantreden en was de tegenstander 2e divisionist UNA JO15-1 uit Veldhoven. Ook UNA draaide keurig in het linker rijtje van hun competitie mee en zou wel eens een geduchte tegenstander kunnen zijn. Maar weer was het UVS met het betere van het spel en nu wist UVS wel te scoren, nadat Tycho eerst nog van dichtbij de paal beroerde, was het kort daarop Mohamed die met scherp schoot en de 1-0 liet aantekenen. Vervolgens was het UNA dat de gelijkmaker scoorde, maar de UNA aanvaller vertrok uit buitenspelpositie en werd teruggevlagd door Samanatha van Diemen. Zo vader, zo dochter 😉 Met nog enkele minuten op de klok maakte UVS het definitief af door een assist van Mohamed op links keurig voor de voeten van Sjors, die de bal simpel het doel in kon lopen (2-0).

Ondertussen was het 11.45 uur en stonden de jongens van Steeds Hooger Oud-Beierland (SHO JO15-1) te popelen om hun op dat moment 3e positie met UVS’ 2e positie te verruilen. Maar het werd een gelijkopgaande strijd, die na 25 minuten geen doelpunten en daardoor ook geen winnaar kende. Ondertussen had Sparta (AV) met grote cijfers van Marechal Unité gewonnen (7-0), dus kwam het voor UVS op de laatste wedstrijd aan en moest ook UVS met een ruime zege van Marechal Unité winnen.

Maar eerst werd er geluncht. UVS had voor alle deelnemers aan dit toernooi een warme lunch in de vorm van pasta’s gemaakt. Een masterklus, wetende dat er 15 teams van gemiddeld 14 spelers + 3 teamleiders dus totaal zo’n 270 personen aan het toernooi deelnamen. Er werd flink van gegeten en dat was ook nodig om het warme middagprogramma tot 14.30 uur te kunnen volbrengen. UVS, top geregeld!

Om 13.30 uur stonden dan beide teams (UVS JO15-1 en Marechal Unite JO15-1) klaar om hun laatste wedstrijd te spelen. Marechal Unité was al in de ochtend gehavend aan het toernooi begonnen en zag gedurende de dag haar blessurebank verder groeien. UVS startte de wedstrijd met een achterstand op doelsaldo t.o.v. Sparta (AV), dus moest de UVS-aanval deze wedstrijd vol aan de bak om dit goed te maken. Het werd uiteindelijk een monsterzege van 10-0, oftewel elke 2,5 minuten een doelpunt. Marechal Unité was leeg gespeeld en verlangde niets anders dan een snelle terugreis naar Rotterdam.

Met deze overwinning kwam UVS qua puntenaantal op gelijke hoogte met Sparta (AV), dat met 3-1 had gewonnen van SHO. Maar het doelsaldo van UVS van +12 en dit toernooi geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd, was doorslaggevend voor UVS om het toernooi te winnen. Boy mocht als aanvoerder de enorme bokaal in ontvangst nemen en dankte de organisatie voor het prima verlopen UVS Top Toernooi. Ik sluit mij daar, mede namens het gehele team, volledig bij aan.

Toernooiverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Fred Driessen, Ben van Diemen en Fons Cornelissen

Alle foto’s van dit toernooi bekijken