UVS C1

UVS C1 boekt knappe overwinning bij ADO Den Haag (1-2) !

Gedurende dit seizoen oefent UVS C1 met enige regelmaat tegen een BVO. Afgelopen woensdag was ADO Den Haag O14 de tegenstander in het Haagse Zuiderpark. De weersomstandigheden waren allesbehalve ideaal; forse slagregens teisterde het jeugdcomplex van ADO. De UVS-selectie was aangevuld met een aantal mannen van de C2, aangezien Hamza (KNVB) en Daan Sloos (blessure) afwezig waren. Daarnaast kampte een paar spelers ook nog met kleintje pijntjes, waardoor het spelen van een hele wedstrijd iets te veel van het goede zou zijn.

Om 19.00 uur werd afgetrapt tegen de 1e-jaars C talenten van ADO Den Haag. Al snel bleek dat we met een goede ploeg te maken hadden. Het tempo en de handelingssnelheid lagen hoger dan we in de 2e Divisie gewend waren. ADO had een duidelijk veldoverwicht in de 1e helft zonder echt gevaarlijk te worden. De organisatie bij UVS stond als een huis, echter aanvallend kon UVS weinig uitrichten. Vlak voor rust de enige echte kans voor ADO die direct een doelpunt opleverde; 1-0.

Na rust kwamen 2 frisse krachten (Fabian en Lev) in de ploeg voor de licht geblesseerde Zjiwar en Joost. Het was zaak om onder de druk van ADO uit te voetballen, maar dat bleek niet mee te vallen. De 2e helft was redelijk in evenwicht tot een kwartier voor tijd. Het vertrouwde 4-3-3 concept werd overboord gegooid door de trainer/coach en ingeruild voor een 3-4-3-formatie; achterin gingen we dus 1 op 1 spelen. Deze omzetting bleek goud waard. Op het middenveld was er een interceptie van Jesper die Jay in de ruimte aanspeelde. Jay stuurde vervolgens Daan Dekker weg die Fabian vrij zette voor de keeper. In 1e instantie kon de keeper nog redden, maar in de rebound was het Younes die tegen z’n oude club de 1-1 binnenschoot. De wedstrijd was volledig gekanteld en UVS was nu de bovenliggende partij. De druk naar voren en het opjagen van de tegenstander was mooi om te zien. Vlak voor tijd een bijna identieke situatie als bij de 1e goal. Onderschepping op het middenveld en Jay die nu Younes direct in de diepte stuurt. Met een heerlijke sleep maakte Younes zijn 2e en winnende treffer in dit boeiende en leerzame oefenduel.

Verslag: Bob van Overloop