UVS C1

UVS C1 dendert door ! Vriendenschaar C1 overtuigend verslagen; 4-1

UVS C1 kende een uitstekende seizoenstart met 2 overwinningen tegen respectievelijk Laakkwartier en Alexandria’66. Tegen Haaglandia (onnodig) en titelkandidaat Spartaan’20 (terecht) werden nederlagen geleden. De midweekse wedstrijd voor het 3 oktober-weekend leverde weer een knappe, op karakter behaalde, overwinning op bij De Meern (2-3).

Afgelopen zaterdag was v.v. Vriendenschaar uit Culemborg te gast op sportpark De Kikkerpolder. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de C1 om in ieder geval de middenmootpositie in de 2e Divisie te consolideren. Alle ingrediënten voor een lekkere pot voetbal waren aanwezig; prachtig weer, geen wind, prima temperatuur en een hoofdveld omzoomd met belangstellenden. Aangezien uit de analyse bleek dat de tegenstander een 4-4-2 systeem hanteert, zette UVS daar een verrassende en ultra aanvallend ingestelde 3-4-3 formatie tegenover. Afgelopen week was daarop reeds getraind, maar het was natuurlijk afwachten hoe het door de blauw-witten uitgevoerd zou gaan worden.

Keeper Moreno had dus een 3-mans verdediging voor zich bestaande uit Ryfano, Marouan en Jesper. Het middenveld bestond uit Jay, Daan van der Weijden, Younes en hangend op rechts Hamza. Voorin het vertrouwde trio Daan Sloos, Max en Jiwar. De bank was daarnaast goed bezet met Ian, Tim, Joost en Fabian. UVS startte gretig en goed, maar Vriendenschaar toonde geen ontzag en begon ook scherp aan de wedstrijd. Na een minuut of 20 een goede actie van Jiwar die vanaf rechts een paar man doldraaide en de bal prima teruglegde. Daan Sloos was er als de kippen bij en kon de 1-0 binnentikken. Even later, een niet echt lekker genomen achterbal van Vriendenschaar, zo in de voeten van Daan Sloos. Hij bedacht zich geen moment en kegelde op goal; in de rebound kon Jiwar de verdiende 2-0 aantekenen. Vlak voor rust kreeg Vriendenschaar een penalty na een vermeende handsbal. De gasten benutte dit buitenkansje gelukkig niet, zodat de ruststand 2-0 was in het voordeel van UVS.

Na rust hetzelfde spelbeeld. UVS de betere ploeg met een mix van creativiteit, fysieke kracht, dynamiek en controle. Het wachten was op de 3-0, maar de vele mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. De 2-1 van Vriendenschaar was een lucky maar een wonderschone treffer. Vanaf een meter of 35 werd de bal over keeper Moreno gepegeld. Ondanks deze aansluitingstreffer bleef UVS rustig en werd het tempo nog maar eens opgeschroevd. UVS zette haar tegenstander nog meer vast en speelde bij vlagen prachtig ‘galaryplay’. Max legde de bal prachtig achter de verdediging neer, waar de in bloedvorm verkerende Jiwar nog maar eens aanzette voor een actie, ingezet ver buiten de 16. Met een paar heerlijke lichaamsschuinbewegingen liet hij meerdere tegenstanders ’t nakijken en joeg de bal kiezelhard in de bovenhoek; 3-1. Na een steekbal van Jiwar halverwege de 2e helft, bleef Max 1 op 1 met de keeper ijzig koud; 4-1. In de slotfase bleef het ontketende UVS maar aandringen. Jay maakte indruk met een paar prachtige rushes en Hamza gooide z’n trukendoos weer ouderwets open. De verdediging speelde zeer geconcentreerd en gedegen en controle was er op het middenveld. Joost, Tim en Fabian vielen prima in in de enerverende 2e helft.

Het was genieten op deze prachtige zaterdag met uitstekend voetbal en een prima resultaat van de Leidse blauw witten brigade. De ploeg heeft inmiddels 5 spelers bij de verschillende KNVB-selecties zitten, hetgeen het potentieel in de ploeg typeert. Door deze overwinning is een 3e plek bemachtigd in de sterk bezette 2e Divisie en het vertrouwen bij spelers en staf groeit met de dag. Komend weekend zal per touringcar worden afgereisd naar Oosterhout voor de confrontatie met TSC. Belangstellenden kunnen uiteraard mee met de bus, maar kom op tijd want vol is vol.