UVS C1

UVS C1 stunt in Rotterdam ! Alexandria ’66 C1 in bloedstollende wedstrijd verslagen; 1-2.

Na de ruime 12-0 overwinning van vorige week op Laakkwartier, reisde de C1 zaterdag af naar Rotterdam voor de 2e competitiewedstrijd. De wedstrijd tegen Alexandria’66 C1 zou de 1e echte testcase worden van dit seizoen.

Al heel snel werd duidelijk dat Alexandria’66 van een ander kaliber was dan onze eerdere tegenstanders in beker en competitie. Direct na de aftrap was ’t al bal; na een onoplettendheid achterin, werd balverlies geleden en Alexandria’66 strafte dit foutje genadeloos af. Na ca. 20 seconden keken we al tegen een 1-0 achterstand aan. Het was duidelijk dat UVS vandaag echt aan de bak moest. Deze snelle tegentreffer moest snel verwerkt worden en dat gebeurde ook. De Rotterdammers beschikken over een sterke centrale middenvelder en supersnelle buitenspelers die voor de nodige dreiging zorgden. Gedurende de 1e helft kreeg UVS echter steeds meer grip op haar tegenstander. Na het stroeve begin had de verdediging met Rifano, Mourouan, Jesper en Lev de tegensander goed in de tang. De middenlinie (Daan vd W, Younes en Joost) had ’t zwaar tegen de fysiek ijzersterke tegenstander, maar er werd gestreden om elke meter. Achter de verdediging van onze tegenstander lag de nodige ruimte, waar we steeds meer gebruik van maakten en gevaarlijk werden. De aanval (Daan S, Max, Zjiwar) van de blauwwitten kwam ook steeds beter in de wedstrijd. Tot echte kansen leidde het niet, waardoor de ruststand 1-0 was.

Doordat UVS moeite had de bal vast te houden, was er gedurende de 1e tien minuten na rust een overwicht van Alexandria. Een verwoestende knal teisterde de lat boven keeper Moreno. Naar mate de 2e helft vorderde was het UVS dat het heft in handen nam. Met 2 verse wissels (Hamza en Jay) en 1 op 1 achterin zette UVS aan voor een slotoffensief. Zjiwar was heel dichtbij de gelijkmaker maar de keeper redde knap. De spanning nam toe en het tempo ging verder omhoog in deze bloedstollende wedstrijd. De laatste wissel (Samantha voor Rifano) werd toegepast en UVS werd sterker en sterker. Vijf minuten voor tijd mochten we aanleggen voor een vrije trap, randje 16 met Jay achter de bal. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Max, die zijn van richting veranderende schot in het doel zag belanden; 1-1. UVS kreeg loon naar werken en de gelijkmaker was verdiend. De slotfase was zinderend. De onnavolgbare Zjiwar, uitgeweken naar de rechterkant draaide z’n tegenstander nog eens dol en pegelde de bal diagonaal strak in het kruis; 1-2. De ontlading en vreugde bij spelers en staf van de blauwwitten brigade was enorm. Al snel floot de prima leidende scheidsrechter af en mocht UVS de felicitaties van het sportieve Alexandria in ontvangst nemen.

6 punten na 2 wedstrijden in de Landelijke 2e Divisie; een superstart voor UVS C1. Zaterdag wacht alweer de volgende sterke tegenstander, Haaglandia/Winston C1 komt op bezoek, aanvang 13.15 uur. Dat belooft wederom een spektakelstuk te worden.