UVS JO17-2

Single Blog Title

This is a single blog caption

UVS JO17-2 legt VV Katwijk over de knie

De laatste wedstrijd uit de reeks van 10 najaarscompetitiewedstrijden speelde UVS JO17-2 thuis op het hoofdveld tegen VV Katwijk JO17-1. Bij winst zouden we 1 plek op de ladder stijgen en bij winst met meer dan 5 doelpunten verschil zelfs 2. Niet iets waar coach Carel op voorhand rekening mee hield, maar gezien het aantal kansen dat UVS doorgaans per wedstrijd creëert ook niet geheel ondenkbaar.

Met Tim geblesseerd, Thijs ziek en Mo met de JO17-1 mee, was de basisopstelling: Simon op doel, Marouan, Lars, Misael en Farris in de verdediging; Daan, Fabian, Tycho als aanvallende middenvelders en Gökhan, Max en Björn vormden de voorhoede. Als wisselspeler zat alleen Benjamin op de bank, dus veel tactische mogelijkheden had Carel deze wedstrijd niet, desondanks zou dit toch goed uitpakken, maar daarover straks meer.

UVS was vanaf de eerste minuut de beter voetballende ploeg en zette Katwijk al direct vast op eigen helft. In de 6e minuut leverde dat een eerste kans op toen Gökhan op snelheid en middels een een-tweetje met Daan vrij kwam op rechts en de bal keurig op het hoofd van Björn afleverde. Björn kwam iets te veel onder de bal, waardoor deze onvoldoende richting en vaart kreeg om de keeper te verschalken. Vier minuutjes later werd Björn weer in stelling gebracht door een prachtige pass van Max, perfect over de laatste Katwijkse verdediger in de voeten van Björn, die vervolgens nog enkele meters pakte en zwaar gehinderd met links nipt naast schoot.

En 2 minuten later kreeg Björn andermaal de kans de score te openen, nadat hij de bal van Gökhan had ontvangen, die met zijn snelheid dit keer dwars door het midden van de Katwijk defensie sneed, maar ook deze poging werd niet verzilverd, omdat de keeper het schot blokte. VV Katwijk, dat met het uitblijven van de openingstreffer voor UVS, langzaam in de wedstrijd begon te komen en af en toe de aanval zocht, had op het kwartier een eerste scoringskans. Vanuit een hoekschop werd de bal beheerst richting de linkerhoek geplaatst, maar Fabian dekte deze hoek goed af en werkte de bal de 16 meter uit.

De wedstrijd vervolgde en UVS creëerde kans op kans:

• 20e minuut: voorzet Fabian op Max voor open doel, bal ging rakelings naast
  • 25e minuut: Gökhan passte een mooie diepe bal op Björn, maar de aanname was net te lastig voor een goede afronding
  • 30e minuut: Björn zette goed door op rechts en gaf de bal voor op Max bij de 2e paal. Door een stuit was de aanname lastig en was de keeper op tijd om het schot te weren.
  • 40e minuut: Lars onderschepte de bal op het middenveld en kon enkele meters pakken. Voordat Lars verwoestend kon uithalen, waren de Katwijkse gelederen weer gesloten en werd het schot gekraakt.
  • 42e minuut: Voorzet van Gökhan, waar de Katwijkse keeper zich op verkeek en mistastte. UVS was weliswaar ter plekke maar kon niet profiteren.
  • In de slotminuut van de eerste helft nog een schot van Tycho, maar dat miste scherpte.

Kortom, weer een beetje het oude liedje: “volop kansen, maar geen doelpunten” en dat terwijl UVS zelf nauwelijks iets had weggegeven. Doelpuntloos vertrokken beide teams naar de kleedkamers om zichzelf op te warmen en tactisch voor te bereiden op de tweede helft. Verdedigend stond het als een huis, dus onlogisch om rechtsback Benjamin op die positie in te wisselen. Benieuwd wat Carel in petto had.

UVS ging door waar het de eerste helft gebleven was: het creëren van kansen. In de 3e minuut een kans voor Max, na een aanval over meerdere schijven, maar de afronding was onzuiver, dus kon de Katwijkse keeper zijn team andermaal van een achterstand behoeden. Ondertussen deed de winter zijn intrede met fikse regen- en hagelbuien en leidde diezelfde Katwijkse keeper persoonlijk de openingstreffer van UVS in. Uit een mislukte uittrap kwam de bal voor de voeten van Fabian, die ongehinderd de 16 in kon lopen en feilloos afrondde (1-0).

Door deze treffer gooide de Katwijkers er een schepje bovenop, hetgeen leidde tot een kleine tegenstoot van de oranjes richting blauwwit doel, maar keeper Simon was alert en hield zijn doel schoon. Op het fysieke spel van Katwijk werd door UVS nogal heetgebakerd gereageerd en dat leidde tot wat opstootjes her en der op veld. Gele kaarten voor VV Katwijk en UVS moesten er aan te pas komen om de gemoederen weer te sussen.

Benjamin werd ondertussen ingewisseld op de rechtsvoor positie, een plek waar hij nog nooit heeft gevoetbald, maar met zijn snelheid wellicht niet zou misstaan. UVS bleef duwen en duwen om de bevrijdende tweede treffer te scoren. Fabian, die overigens een heerlijke wedstrijd speelde, zag in de 15e minuut zijn afstandsschot net over gaan. De tweede treffer hing in de lucht en we hoefden daar niet lang op te wachten, want in de 20e minuut pakte de tactische wissel van Carel goed uit, toen een schitterende pass van Fabian op Max direct werd verlengd en door Benjamin bij de tweede paal tot doelpunt kon worden gepromoveerd (2-0). Schitterende aanval en voor Benjamin weer eens een doelpunt na bijna 5 jaar, toen hij de winnende scoorde voor UVS E1 tegen RCL E1.

Nu was het een kwestie van doorpakken en Katwijk volledig over de knie leggen. Tycho zette goed door op het middenveld en legde de bal af naar rechts op Benjamin, die andermaal zijn debuut op rechtsvoor bekroonde met een doelpunt, wederom in de korte hoek (3-0). Daarmee waren de 3 punten in de pocket en kon UVS vrijuit gaan voetballen. Dat leverde in de 30e minuut nog een mooie combinatie op tussen Lars, Benjamin en Fabian, die net naast schoot en in de 35e minnut een bijna identieke situatie, maar nu werd de bal teruggelegd op Max, die met een mooie krul de kruising zocht, maar de bal ook rakelings naast zag gaan. Dat was UVS’ laatste wapenfeit en zo kwam de wedstrijd tot een einde. Het was een mooie en verdiende overwinning, die met gemak de benodigde 6-0 had kunnen zijn, maar ook met deze uitslag was het team en de leiding uitermate tevreden en komt UVS JO17-2 met 13 punten op gelijke hoogte met Quick Boys en FC Lisse op een gedeelde 5e plek. Voorwaar een prima prestatie!

Wedstrijdverslag: Fons Cornelissen

Fotografie: Jaco de Graaf